4.2.17

ΝΑΤΟ: Μετά τις ΗΠΑ ακολουθεί η Ελλάδα στις αμυντικές δαπάνες σε σχέση με ΑΕΠ

Έρευνα σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ το 2016, έδειξε ότι για την κάλυψη του 2 τοις εκατό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) στην ενίσχυση της στρατιωτικής συμμαχίας έχουν εφαρμόσει μόνο τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτές είναι: το Ηνωμένο Βασίλειο (60,3 δισεκατομμύρια δολάρια), η Πολωνία (9,3 δις δολάρια), η Ελλάδα (4,5 δις δολάρια) και η Εσθονία (479 εκατομμύρια δολάρια). Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεισφέρουν με 664 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι με 3,61% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα, έτσι, έρχεται δεύτερη, στις αμυντικές δαπάνες στο σύνολο όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο. Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και ο Καναδάς χρησιμοποιούν πραγματικούς ή υποτιθέμενους μηχανισμούς ασφαλείας στη Συμμαχία, με καθαρά συμβολική τιμή των 254 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα στοιχεία είναι από το «bgr.news-front.info».

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ-ΧΗΡΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ, ΛΕΣΧΕΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ, ΥΓΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ.  ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ "ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΥΣ". ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ ΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ  ΣΤΟ 0,2% ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΩΦΡΟΝΑ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΟΥ, (ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΣΟΤΙΚΗ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΜΥΝΗΣ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ. ΦΕΥ. 0,2 ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΣΤΟ ΑΕΠ, ΤΑ 4,5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΑΠΑΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΙΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, 11,5 ΔΙΣ.

3 comments :

Anonymous said...

Γιάννης Μαζης, ένας ακόμα "ειδικός" αναλυτής που γυρνάει από κανάλι σε κανάλι και έχει εμπιστοσύνη στους επιτυχημενους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικα και στις ένοπλες ορντιναντσες της χώρας (μόνος του και τελευταίος που έχει)

12G

ΙΣΧΥΣ said...

ΣΑΠΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ. ΕΧΕΙ ΜΑΣΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΩΝ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΗΣ. (ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΗ ΜΑΣΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΩΡΑ). ΕΙΧΕ ΑΝΑΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΡΟΥ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ...ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ (ΠΑΝΩ ΤΗΣ, ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ, ΜΕΣΑ ΤΗΣ, ΕΞΩ ΤΗΣ) Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ.

ΟΙ ...ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ. ΑΝΑΦΥΛΑΞΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ. ΞΕΡΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ. ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΙ ΚΩΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΠΑΣΟΚΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ.

XXXX. said...

EΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ..."ΟΙ ...ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ. ΑΝΑΦΥΛΑΞΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ. ΞΕΡΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ. ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΙ ΚΩΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΠΑΣΟΚΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ.'

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΩΛΟΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο Κ.ΣΤΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΤΖΗΜΕΡΟΣ...ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΞΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΣΤΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ...Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΗ...ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΡΤΑΛ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΔΕΚΟ ...ΤΟ CAPITAL ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΣΟ Ο ΣΤΟΥΠΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΟ....Ο ΣΤΟΥΠΑΣ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ CAPITOL.GR ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ Η ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗ ΡΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΠΑΣ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ "ΤΕΡΑΣΤΙΑ" ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.....ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 14 ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...Η ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗ ΡΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ.

http://www.penteliendrasei.gr/wp-content/uploads/2014/04/programma.pdf

Υ.Γ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΗΜΕΡΟ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.

ΧΧΧΧ.