10/02/2017

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου ζητά άμεσα δημιουργία στρατού

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Ο ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΣ, ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΣ, ΟΠΛΕΜΠΟΡΟΣ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΜΠΡΑΒΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΙΣΟΒΙΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΤΕ ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΣ (ΑΝΕΥ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ), ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ Η ΙΔΙΑ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΕΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΡΑΤΟ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΝΟΙΑ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΤΕ Η ΣΕΡΒΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ.

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, δήλωσε χθες το βράδυ ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι η Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τη θέσπιση του «Στρατού του Κοσσυφοπεδίου». Ο Θάτσι, ο οποίος επισκέπτεται στις Βρυξέλλες, σε συνέντευξή του στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Κοσσυφοπεδίου «RTK1» ζητά την άμεση συνέλευση του Κοινοβουλίου του Κοσσσυφοπεδίου για τη θέσπιση «Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου», όπως δημοσιεύει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug. Η αλβανική 'Express' του Κοσσυφοπεδίου αναφέρει τις δηλώσεις Ντάτσιτς- η δημιουργία στρατού Κοσσυφοπεδίου θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή. Από το Κοσσυφοπέδιο, η αλβανική Gazeta Express, αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, αντέδρασε σε αυτήν τη δήλωση, αναφέροντας ότι η δημιουργία στρατού στο Κοσσυφοπέδιο θα φέρει αστάθεια στην περιοχή. Η εφημερίδα του Κοσόβου αναφέρει: «ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε στη σερβική ραδιοτηλεόραση ότι η Σερβία θα αγωνισθεί με όλα τα πολιτικά μέσα κατά της απόφασης για τη δημιουργία στρατού του Κοσσυφοπεδίου, γιατί αυτό «είναι μια απόφαση κατά της σταθερότητας στην περιοχή».

The Hellenic Information Team

Ο Ρώσος πρέσβης στην Αλβανία, Αλεξάντερ Καρπούσιν, δήλωσε στην εφημερίδα του Κοσόβου «Koha Ditore» ότι το ψήφισμα 1244 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δεν επιτρέπει το σχηματισμό Στρατού του Κοσσυφοπεδίου. Τα μέσα ενημέρωσης της Πρίστινα, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα της ‘Politika’ ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, πιστεύει ότι το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να αποκτήσει στρατό και περιμένει την κυβέρνηση του Βελιγραδίου να αναγνωρίσει τη μονόπλευρα κηρυγμένη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, πριν από την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ. Επίσης, η «TV Klan Kosova» υποστηρίζει ότι το έγγραφο των 56 σελίδων, το οποίο αναφέρεται στην αμερικανική αμυντική μεταρρύθμιση, σημειώνεται ότι το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να αναπτύξει το δικό του στρατό. Ο Ρώσος πρέσβης, πρόσθεσε, ότι οι ισχυρισμοί για το σχηματισμό στρατού του Κοσσυφοπεδίου είναι ‘αντιπαραγωγικοί’.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment