10.2.17

Έρχεται ο τοπικός αστυνομικός - "διαμεσολαβητής της υπαίθρου". "Σερίφης" ;

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΦΟΥ...
- ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ
- ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ
- ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

Ο... ΕΡΙΦΗΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΣ), Ο... ΣΕΡΙΦΗΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ) ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ (Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ)Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο τοπικός αστυνομικός είναι μία προσπάθεια για αισθητή αστυνομική παρουσία σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας όπου καταργήθηκαν αστυνομικοί σταθμοί. Ο... "Σερίφης" λοιπόν αναμένεται να εγκατασταθεί σε έδρες Δήμων και κοινοτήτων, όπου δεν υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα ή Σταθμός. Αρχικά θα τοποθετηθούν 32 αστυνομικοί, ανακριτικοί υπάλληλοι με το βαθμό του ανθυπαστυνόμου ή του αρχιφύλακα, σε απομακρυσμένες περιοχές όπου οι αστυνομικοί διευθυντές έκριναν ότι υπάρχει ανάγκη. Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν στις περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης. Ο «σερίφης» θα φέρει μία κονκάρδα στο πέτο, η οποία θα έχει το σήμα της Αστυνομίας και θα αναγράφει «τοπικός αστυνόμος» και το όνομά του.

Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του τοπικού αστυνομικού
1) Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ζητώντας σε περίπτωση αδυναμίας αντιμετώπισης τους, τη συνδρομή της υπηρεσίας του.
2) Ασκεί τα προανακριτικά του καθήκοντα και προβαίνει στις άμεσες -επείγουσες προανακριτικές πράξεις, συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία και γενικά κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μέχρις ότου επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία.
3) Ενημερώνει άμεσα το διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επείγοντος χαρακτήρα και λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα αντιμετώπισης του.
4) Υποβάλλει, καθημερινά αναφορά για τη δραστηριότητα του προηγουμένου 24ώρου και ιδίως για συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή ευθύνης του.
5) Ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικώς με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
6) Αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών έχουν σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

http://www.imerisia.gr/

4 comments :

Anonymous said...

ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΑΥΤΟ...

https://www.youtube.com/watch?v=6muq1smaVCQ

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

ΙΣΧΥΣ said...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ

Anonymous said...

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩ ΚΑΝΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΑΠ'ΤΑ ΓΕΛΙΑ.

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

Anonymous said...

ΝΑΙ, ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΙΆΥΤΕΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ!

-ΔΗΜΗΤΡΑ-