18/02/2017

AirSim simulator: Δωρεάν για δοκιμές drone και robot

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην κατασκευή αυτόνομων οχημάτων είναι η ενασχόληση με τις παρατυπίες και τις αντίξοες συνθήκες των εξωτερικών χώρων: Από την διάρκεια της μπαταρίας μέχρι το πως αντιδρούν σε δρόμους με πολλές στροφές και ανώμαλο έδαφος, πτήση σε αέρα και βροχή, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να ελέγξουν οι ειδικοί στις δημιουργίες τους.Με αυτό κατά νου, μια ομάδα ερευνητών της Microsoft ανέπτυξαν ένα open source εργαλείο προσομοίωσης για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση και τον έλεγχο των αυτόνομων οχημάτων, drones και robots. Η πλατφόρμα μπορεί να “διδάξει” τα οχήματα να αποφεύγουν εμπόδια όπως ακριβώς θα έκαναν και σε πραγματικές συνθήκες. Το ΑirSim υποστηρίζει ελέγχους για drones DJI και MavLink out of the box, αλλά υποστηρίζει και άλλα αυτόνομα οχήματα, πλατφόρμες και πρωτόκολλα λογισμικού με την προσθήκη ειδικών modules στο λογισμικό.

Ονομάζεται Aerial Informatics and Robotics Platform, ή AirSim για συντομία. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Linux και Windows, και θα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα τυχαίο περιβάλλον να εκπαιδεύσετε το bot ή όχημα σας, να πειραματιστείτε με διάφορα μοντέλα και να πραγματοποιήσετε δοκιμές σε διάφορα σενάρια και χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λογισμικό δεν έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου τις δοκιμές που πραγματοποιούνται στον πραγματικό κόσμο, αλλά μάλλον να τις συμπληρώσει, επιτρέποντάς σας να προσομοιώσετε ένα ευρύ φάσμα δοκιμών όσες φορές είναι απαραίτητο. Εκτός από τη δημιουργία καταστάσεων που μιμούνται τον πραγματικό κόσμο, το ΑirSim περιλαμβάνει επίσης συστήματα για ρεαλιστική προσομοίωση σε διάφορες συνθήκες φωτισμού και συστάδες δένδρων κάτι που θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των ρομποτικών μοντέλων στην κατανόηση του πώς να υπολογίζουν το βάθος, να αποφεύγουν εμπόδια και λοιπά.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το AirSim μπορείτε να το κατεβάσετε από το αποθετήριο του, στο GitHub: https://github.com/Microsoft/AirSim

No comments :

Post a Comment