09/02/2017

Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α, θα παραλάβει 7 νέα πλοία και 2 νέα υποβρύχια, μέσα στο 2017.

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2017, θα παραλάβει ένα αεροπλανοφόρο, δύο αντιτορπιλικά, δύο πυρηνικά υποβρύχια και τέσσερα παράκτια πολεμικά πλοία.

Αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN 78), εκτοπίσματος 100.000 τόννων, είναι ο αντικαταστάτης των αεροπλανοφόρων κλάσης Nimitz. Έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί αποτελεσματικά με σχεδόν 700 λιγότερα μέλη πληρώματος από τα Nimitz και ενσωματώνει τεχνολογικές βελτιώσεις για μείωση του φόρτου εργασίας συντήρησης και βελτίωσης του ελέγχου της διάβρωσης. Είναι επίσης, το πρώτο αεροπλανοφόρο που έχει σχεδιαστεί με όλες τις ηλεκτρικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, και την εξάλειψη των δικτύων ατμού από το πλοίο. Τα συστήματα εξαπόλυσης, οι καταπέλτες του νέου σκάφους, έχουν ηλεκτρομαγνητική λειτουργία (EMALS) για μεγιστοποίηση του ρυθμού εξαπόλυσης αεροσκαφών, με αποτέλεσμα μια αύξηση 33 % σε σχέση με τα προηγούμενα αεροπλανοφόρα που χρησιμοποιούν υδραυλικούς καταπέλτες ατμού. Έχει πυρηνικούς αντιδραστήρες νέας γενιάς (Α1Β), νέα σχεδίαση πύργου, και προηγμένους αισθητήρες επιτήρησης και παρακολούθησης στόχων με κυρίαρχο το νέο ραντάρ AESA AN/SPY-3.

Πυρηνικά υποβρύχια επίθεσης USS Washington (SSN 787) και USS Colorado (SSN-788): Είναι κλάσης Virginia, που είναι σχεδιασμένη για μια ποικιλία αποστολών όπως πόλεμο επιφάνειας, ειδικών επιχειρήσεων, επιτήρησης και αναγνώρισης, πόντισης ναρκών. Θεωρούνται ότι με την παράδοση τους θα είναι τα πιο τεχνολογικά προηγμένα πυρηνικά υποβρύχια του US NAVY. Ανήκουν στο block ΙΙΙ της κλάσης Virginia, με 40% επανασχεδιασμένο σκάφος και εξοπλίζονται με νέας γενιάς διάταξη σόναρ, 4 τορπιλοσωλήνες για τορπίλες ΜΚ-48 και 12 κατακόρυφους εκτοξευτές πυραύλων κρούζ BGM-109A Tomahawk.

Αντιτορπιλικά USS Rafael Peralta (DDG 115) και John Finn (DDG 113): Είναι κλάσης Arleigh Burke και είναι εφοδιασμένα με την πρόσφατη έκδοση (Baseline 9) του συστήματος αεράμυνας AEGIS. Eξοπλίζονται με τις τελευταίες εκδόσεις του βλήματος αεράμυνας SM-3 που έχει δυνατότητες αναχαίτισης και βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλους ESSM, Ηarpoon και τορπίλες MK-46/MK-50.

4 πλοία παράκτιας μάχης (LCS - Littoral Combat Ship): Τα USS Gabrielle Giffords (LCS-10) και USS Omaha (LCS-12), είναι κλάσης Independence και τα USS Little Rock (LCS-9) και USS Sioux City (LCS-11) ανήκουν στην κλάση Freedom. Τα LCS είναι μια κατηγορία μικρών πλοίων επιφανείας που προορίζονται για τις επιχειρήσεις κοντά στις ακτές. Χαρακτηρίζονται από αυξημένη δικτυοκεντρική ικανότητα, χαρακτηριστικά stealth, υψηλή ταχύτητα αντίδρασης, ικανότητα καταστολής ασύμμετρων απειλών και ευρεία χρήση μη επανδρωμένων εναέριων και θαλάσσιων οχημάτων.

http://defencenews.gr/

No comments :

Post a Comment