05/02/2017

Τουρκία: Με χρηματοδότες Ρώσους άρχισε η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, απόδοσης 4.800 μεγαβάτ στην περιοχή της Μεσογείου

Η Τουρκία άρχισε την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού ‘Ακούγιου’, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί το 2023, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Μπεράτ Αμπαϊράκ, όταν επισκέφθηκε το χώρο του υπό ανέγερση εργοστασίου. «Πρόθεσή μας είναι, ο πρώτος αντιδραστήρας να τεθεί σε λειτουργία όταν η χώρα θα γιορτάζει την 100η επέτειο από την ανακήρυξη της δημοκρατίας», είπε ο υπουργός και έγραψε στο Twitter ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υλοποιήσει το πυρηνικό της όνειρο. Το έργο αποτελείται από 4 μονάδες με συνολική χωρητικότητα 4.800 μεγαβάτ και αξία του είναι πάνω από 22 δισεκατομμύρια δολάρια με κεφάλαια από Ρώσους επενδυτές. Είναι συμβατό με τη συμμετοχή της Rosatom και είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ενέργειας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας. Η περιοχή του εργοστασίου βρίσκεται στην επαρχία της Μερσίνας, στη νότια ακτή της Τουρκίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως δημοσιεύει το πρακτορείο Bgnes.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ...
- ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΤΩΝ "ΕΙΡΗΝΙΣΤΩΝ", ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ Μ.Κ.Ο, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΑΣ "GREEN PEACE"
- ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΕΠΙΔΡΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ.
- ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΠΩΣ Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.  ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ.
- ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ. (ΤΙ ;;; ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ;)

Υ.Γ-1: ΑΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΑΦΕΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΕ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΟΜΟΙΩΣ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ, ΛΙΒΑΝΕΖΟΥΣ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ.
Υ.Γ-2: ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΥΡΙΩΣ. ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ "ΚΑΥΣΙΜΟΥ" ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, ΠΡΑΞΤΕ ...

No comments :

Post a Comment