20/01/2017

JTARV: Πτήση επίδειξης του πρωτότυπου hoverbike του αμερικανικού στρατού

Το Army Research Laboratory (ARL) του στρατού των ΗΠΑ επέδειξε τις πτητικές δυνατότητες ενός πρωτότυπου, ορθογώνιου quadcopter- «hoverbike» κατά τη διάρκεια επίσκεψης αξιωματούχων του Πενταγώνου στις 10 Ιανουαρίου, στον χώρο δοκιμών Αμπερντίν στο Μέριλαντ. Το όχημα- που είναι περισσότερο γνωστό ως «hoverbike», δηλαδή στην ουσία μια ιπτάμενη μοτοσικλέτα- μπορεί κάποια στιγμή να δώσει τη δυνατότητα σε στρατιώτες να ζητούν εφόδια και να τα παραλαμβάνουν ταχύτατα. Οι ερευνητές οραματίζονται ένα μελλοντικό JTARV (joint tactical aerial resupply vehicle) το οποίο θα μπορεί να πετά είτε σε πολύ μικρό είτε σε πολύ μεγάλο ύψος, σε ταχύτητες 96 χλμ ανά ώρα και άνω. «Οπουδήποτε και αν βρίσκονται στο πεδίο της μάχης, οι στρατιώτες θα μπορούν να ανεφοδιάζονται μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά» είπε ο Τιμ Βονγκ, στέλεχος της Protection Division του ARL, κάνοντας λόγο για ένα «Amazon για το πεδίο της μάχης». «Θέλουμε να έχουμε τέτοιες επιλογές» πρόσθεσε. Το πρωτότυπο είναι ηλεκτροκίνητο, ωστόσο οι ερευνητές δουλεύουν πάνω σε ένα υβριδικό σύστημα προώθησης το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει δραματικά την εμβέλεια. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο επέκτασης της δυνατότητας μεταφοράς φορτίου στα 360 κιλά και της εμβέλειας στα 200 χλμ» είπε ο Βονγκ. «Επίσης θέλουμε να ενσωματώσουμε προηγμένη, έξυπνη πλοήγηση και σχεδιασμό αποστολών. Επιδιώκουμε να καταλήξουμε σε μια αρθρωτή, σταθερή πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακόμα πιο δυναμικές και προκλητικές αποστολές».

Το ARL άρχισε να δουλεύει πάνω στο concept του JTARV το καλοκαίρι του 2014, ξεκίνησε συνεργασία με τις Malloy Aeronautics και SURVICE και προχώρησε γρήγορα από το στάδιο του concept σε πρωτότυπα πλήρους μεγέθους. Πλέον στο πρόγραμμα συμμετέχει και το Σώμα Πεζοναυτών, ενώ υπάρχει και συνεργασία με το Office of Naval Research (ONR).

http://www.naftemporiki.gr/

3 comments :

  1. Anonymous20/1/17 20:42

    ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΡΥ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΚΟΠΕΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΙΑ ΕΛΙΚΑ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Έχεις δίκιο, προς το παρόν δεν αξίζει να σχολούμαστε. Ως ...τάση και διερεύνηση κι αυτής της δυνατότητας η είδηση έχει την αξία της. Εκατοντάδες καινοτομίες δοκμάζονται σε αυτό το εργαστήριο του αμερικανικού στρατού. Αυτή η συγκεκριμένη επανέρχεται κι επανέρχεται. Είτε ο ...κατασκευαστής έχει βύσμα , είτε βλέπουν κάτι που τώρα ακόμη σε μας δεν φαίνεται.

    ReplyDelete
  3. Anonymous20/1/17 21:30

    ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΒΥΣΜΑ...ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ.ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ,ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΤΗΣΗΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ή ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΑΙΟΛΙΚΗ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete