8.1.17

"Αλβανοί με σημαίες του ISIS σε αλβανικά χωριά" - Ο Αλβανός πρωθυπουργός απαντά στη «La Repubblica»

Η «La Repubblica» σε άρθρο της που έχει τίτλο: Τρομοκρατία, σημαίες του ISIS σε αλβανικά χωριά» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ιδιαίτερα στην ιταλική επαρχία της Απουλίας από Αλβανούς τζιχαντιστές, τονίζοντας ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στην Αλβανία έχει αυξηθεί σημαντικά. «Έφηβοι από τα χωριά Leshnica, Zagorcan και Rremen είναι σαν αυτούς που έκαναν την Ευρώπη να τρέμει. Είναι πιο επικίνδυνα από τον Almir Daci που κατάγεται από την Leshnica και έχει ριζοσπατικοποιήσει εκατοντάδες άτομα. Ο Almir Daci φέρεται νεκρός από τον περασμένο Μάρτιο στη Συρία», γράφει η «La Repubblica». Το δημοσίευμα – σύμφωνα με την αλβανική ‘albeu.com’ δημιουργεί την υποψία ότι πολλοί Αλβανοί που διαβιούν την Απουλία αποτελούν παράγοντα κινδύνου για τον ιταλικό πληθυσμό στην περιοχή αυτή. Η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι Αλβανοί που έχουν ενταχθεί στο Χαλιφάτο, προέρχονται από τις νότιο-ανατολικές περιοχές της Αλβανίας. Προσθέτει, ακόμη, ότι είναι γνωστό ότι Αλβανοί εμπλέκονται σε εγκληματικές ομάδες οι οποίες λειτουργούν κυρίως στην επαρχία του Μπάρι με τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων. «Ο συναγερμός είναι για την Αλβανία, από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, καθώς και από εκείνες των δυτικών χωρών, που προειδοποιούν για ριζοσπαστικοποίηση σε ορισμένα χωριά, κυρίως στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, όπου μαύρες σημαίες του ISIS κυματίζουν σε αυτά. Οι περιπτώσεις αύξησης των ριζοσπαστών μουσουλμάνων μετατρέπει την περιοχή σε πυριτιδαποθήκη και σε αυτήν την περίπτωση η Ιταλία διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο, κυρίως, η Απουλία. Αυτό συνδυάζεται με την παρουσία ριζοσπαστικοποιημένων ομάδων στην Ιταλία που εμπλέκονται στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών», αναφέρει η «Repubblica» με βάση τις ιταλικές πηγές πληροφοριών- σημειώνει η αλβανική «Sot».


Επιπρόσθετα, η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» γράφει για έναν Αλβανό στην Ιταλία, τον Αλμπάν Ελέζι, που κάνει τζιχάντ προπαγάνδα και προτρέπει για ριζοσπαστικοποίηση.

Ο Έντι Ράμα, απάντησε στις κατηγορίες της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», η οποία έγραψε ότι σε ορισμένα χωριά της Αλβανίας, κυματίζουν τη σημαία του ISIS.  «Έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο ψέμα που διαδίδεται παντού, αυτοί που δεν διαβάζουν εφημερίδα δεν ενημερώνονται και αυτοί που διαβάζουν παραπληροφορούνται», σχολίασε ο Ράμα στο Facebook, απαντώντας στο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

No comments :