26.1.17

Ναυάγιο στο Eurogroup.

Στον αέρα βρίσκεται και επίσημα από σήμερα το τρίτο μνημόνιο. Όχι μόνο δεν βρέθηκε κανένα σημείο επαφής μεταξύ των ελληνικών θέσεων και της ενιαίας στάσης των δανειστών για προληπτική ψήφιση μέτρων μείωσης συντάξεων και περικοπής στο αφορολόγητο, αλλά επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχει γίνει καμία πρόοδος σε όλες τις ανοιχτές εκκρεμότητες που αφορούν στα εργασιακά και τις μεταρρυθμίσεις. Το κλίμα ήταν εξαιρετικά κακό, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην αίσθηση περιθωριοποίησης του ελληνικού προβλήματος αφού περισσότερο απασχόλησε ο Τραμπ, η Ιταλία και η Ιρλανδία. Οι δανειστές επέδωσαν αυστηρό τελεσίγραφο στην κυβέρνηση να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις της ώστε να επιστρέψουν την Αθήνα οι θεσμοί, προειδοποιώντας ότι θα κλείσει σύντομα το παράθυρο. Όλα τα φώτα στρέφονται πλέον στην αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην οποία το Eurogroup επιρρίπτει όλη την ευθύνη για τις καθυστερήσεις. Ανοιχτές παραμένουν όλες οι μεγάλες εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης και τη συνολική συμφωνία.

http://www.liberal.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ: ΔΝΤ: Εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ή ΕΚΛΟΓΕΣ ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΤΗΝ Ε.Ε, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΝ ΑΠΛΑ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΤΕ, ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΟΥΝ. ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΕΥΣΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ, ΣΕ... ΤΟΠΟΥΣ ΧΛΟΕΡΟΥΣ, ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΑΝΑΨΥΞΕΩΣ. (ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ).

1 comment :

XXXX. said...

ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ....ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ,ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ η ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΔΩ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ...ΟΥΤΩΣ η ΑΛΛΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ....ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ Eurogroup Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ...ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ,ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΕΥΡΩΠΗ.

ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε...ΙΣΩΣ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ η ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Ε.Ε...ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ...ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ Η.Π.Α-ΡΩΣΙΑΣ-ΑΓΓΛΙΑΣ.....ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΡΕΞΙΤ...ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ.

ΧΧΧΧ.