26.1.17

Η.Β: Yποβλήθηκε στο κοινοβούλιο για ψήφιση το νομοσχέδιο εξουσιοδότησης της Μει ώστε να γνωστοποιήσει στην Ε.Ε την πρόθεση αποχώρησης.

Υπό τον τίτλο «Σχέδιο νόμου περί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γνωστοποίηση αποχώρησης)», αυτό το πολύ απλό και σύντομο νομοσχέδιο ζητεί από τους βουλευτές να «εξουσιοδοτήσουν την πρωθυπουργό να γνωστοποιήσει, σύμφωνα με το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ». Η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου λαμβάνει χώρα δύο ημέρες μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που υποχρεώνει την κυβέρνηση να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου πριν ενεργοποιήσει το άρθρο 50, βάσει του οποίου θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ. Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων τις ερχόμενες Τρίτη και Τετάρτη και θα υποβληθεί σε ψηφοφορία στις 8 Φεβρουαρίου, διευκρίνισε η κυβέρνηση. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στη Βουλή των Λόρδων, την άνω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου, πριν υποβληθεί στη βασίλισσα.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υποσχέθηκε να ενεργοποιήσει πριν από το τέλος Μαρτίου το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας με το οποίο θα αρχίσει το Brexit. Σήμερα η Μέι έδειξε επίσης πως αποδέχεται τελικά να αποσαφηνίσει τη στρατηγική της για το Brexit σε μια «λευκή βίβλο», την οποία ζητούσε έντονα η αντιπολίτευση και είχε προτείνει η κοινοβουλευτική επιτροπή για το Brexit. Η Μέι αρνούνταν έως τώρα να το πράξει, υποστηρίζοντας ότι ήταν αρκετά σαφής στην ομιλία της (17 Ιανουαρίου), με την οποία τάχθηκε υπέρ μιας «ξεκάθαρης ρήξης» με την ΕΕ, ωστόσο δεν θέλησε να ανακοινώσει κάποια ημερομηνία για τη δημοσιοποίηση αυτής της «λευκής βίβλου».

ΑΜΠΕ

1 comment :

XXXX. said...

http://www.tribune.gr/world/news/article/324588/sok-neos-presvis-ton-ipa-stin-ee-sto-bbc-se-18-mines-den-tha-iparchi-evro.html

ΣΟΚ: "Νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ στο BBC: «Σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει ευρώ"

ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ:

1) ΠΩΣ Η Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ(ΒΡΕΞΙΤ)
2)ΠΩΣ ΤΟ ΒΡΕΞΙΤ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ)
3)ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ ΑΝ Η Ε.Ε ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ η ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Η.Π.Α
4)ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΜΟΝΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΑΖΑΡΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ

ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Ε.Ε ΤΟΥ Δ'ΡΑΙΧ....ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΞΥΛΩΜΑ" ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ,ΟΛΛΑΝΔΙΑ η ΑΠΟ ΑΝΑΤ.ΕΥΡΩΠΗ;;ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΦΙΓΙΟΝ Δ-Ε-Ν ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ...ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΒΑΝΤΑΡΕ ΤΟΝ ΦΙΓΙΟΝ ΣΑΝ ΝΕΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΕ Η.Π.Α ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ.

"Schaeuble praises Fillon, says hopes Le Pen never becomes French president"

http://www.reuters.com/article/us-france-election-germany-idUSKBN13O1R9

Ο ΦΙΓΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ..."ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ" ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧ.

ΧΧΧΧ.