7.1.17

Γερμανία: Εκφορτώθηκαν δεκάδες άρματα μάχης των Η.Π.Α στο λιμάνι της Βρέμης

Στο λιμάνι της Βρέμης στη Γερμανία ξεκίνησε η εκφόρτωση των όπλων και του εξοπλισμού της νέας  τεθωρακισμένης ταξιαρχίας των Η.Π.Α που θα σταθμεύει εκ περιτροπής σε επτά χώρες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τη βουλγαρική τηλεόραση- bTV. Η ανάπτυξη της ταξιαρχίας είναι μέρος της στρατιωτικής επιχείρησης «Ατλαντικής Αποφασιστικότητας» που έχει ως στόχο την εγγύηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης σε μια περίοδο αυξανόμενης εχθρότητας και ετοιμασιών για την ‘επιθετικότητα’ της Ρωσίας. Από τις ΗΠΑ θα μεταφερθούν περίπου 3.500 Αμερικανοί στρατιώτες από την 4η Μεραρχία Πεζικού από το Φορτ Κάρσον του Κολοράντο, μαζί με τα όπλα τους καθώς και 87 αρμάτων μάχης και 144 BTR Bradley. Η διαδικασία της μεταφοράς αυτής θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Μέχρι την Κυριακή αναμένονται να φθάσουν ακόμη δύο πλοία με στρατιωτικό εξοπλισμό. Οι περισσότεροι στρατιώτες από τις ΗΠΑ θα έρθουν αεροπορικώς απευθείας στην Πολωνία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταφέρουν στην Ευρώπη μια αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, 10 ελικόπτερα Σινούκ και πενήντα ελικόπτερα τύπου «Black Hawk Down», με συνολικό προσωπικό 1800 ατόμων από το ‘Fort Drum’ της Νέας Υόρκης και τάγμα 24 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου ‘Apache’ με 400 άτομα προσωπικό από το ‘Fort Bliss’ του Τέξας. Οι δυνάμεις θα διανεμηθούν στη Γερμανία, Λετονία, Ρουμανία και Πολωνία. Το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει αποθηκευτικούς χώρους στην Ανατολική Ευρώπη όπου τοποθετεί πολεμικό εξοπλισμό για να μειώσει το χρόνο αντιμετώπισης σε ενδεχόμενη εχθρική απειλή, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι αφίξεις πλοίων στον γερμανικό λιμένα της Βρέμης, τα οποία μεταφέρουν αμερικανικό εξοπλισμό της τρίτης ταξιαρχίας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της διαβεβαίωσης των Ευρωπαίων συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών, για την αμερικανική δέσμευση στην άμυνα της ηπείρου. Συγκεκριμένα, στη Βρέμη αφίχθηκαν 87 άρματα μάχης ABRAMS, 144 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου Bradley και αυτοκινούμενα πυροβόλα. Εντός των δύο επομένων εβδομάδων 4.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα συναντήσουν το υλικό που αποτελείται από εκατοντάδες οχήματα και άρματα μάχης, θα έχει μεταφερθεί από τη Γερμανία – όπου θα διατηρηθεί μόνο το αρχηγείο της δύναμης – σιδηροδρομικώς στην Πολωνία, από όπου θα κατανεμηθεί στις ΝΑΤΟϊκές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, από την Εσθονία στις Βαλτικές Δημοκρατίες, μέχρι τη Βουλγαρία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Η ανάπτυξη των δυνάμεων πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ατλαντική Αποφασιστικότητα» (Operation Atlantic Resolve), η οποία αποτελεί την απάντηση της Ατλαντικής Συμμαχίες στη σφοδρή ανησυχία που εκφράστηκε από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Πολωνία, η Λιθουανία και η Λετονία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσικής Ομοσπονδία. Γερμανία, Καναδάς και Βρετανία, έχουν δεσμευθεί να στείλουν στην περιοχή δύναμη επιπέδου τάγματος στις Βαλτικές Δημοκρατίες (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία). Οι ΗΠΑ θα στείλουν στο προσεχές μέλλον μια αεροπορική ταξιαρχία εξοπλισμένη περίπου 60 ελικόπτερα βαρέων μεταφορών τύπου Chinook και ελικόπτερα γενικής χρήσης τύπου Black Hawk, μαζί με προσωπικό δύναμης 1.800 ατόμων. Επίσης, ένα τάγμα επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Apache με 400 άτομα προσωπικό, με έδρα τη Γερμανία.

Η Ρωσία αντιδρά στην ανάπτυξη των δυνάμεων, αποκαλώντας την, ως επιθετική ενέργεια με τη συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορά της.

ΑΜΠΕ

1 comment :

XXXX. said...

ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΙΣ 23/12/16 18:46

"ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΒΟΗΘΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Michael Carpenter....ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ RAND (American Research and Development Corporation) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2016....ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΕ 36 ΜΕ 60 ΜΟΝΟ ΩΡΕΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΣΘΟΝΙΑ,ΛΕΤΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ....ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2017!!

ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ....ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ Α&Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ...ΟΙ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ,Η ΠΟΛΩΝΙΑ,Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ,Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ Κ-Ρ-Ε-Α-Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ!!" κ.λ.π

Η ΦΡΑΣΗ ΜΑΣ.."ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2017!" ΑΝΩΘΕΝ...ΑΡΧΙΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ...Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΟΜΕΝΗ .ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΕΣΤΗΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ,ΤΟ ΜΕΞΙΚ,ΤΗΝ ΤΖΑΜΑΙΚΑ,ΤΟ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ,ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ,κ.λ.π Η ΝΑ ΕΒΑΖΕ Η ΡΩΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ Ν.Α.Τ.Ο!!

ΧΧΧΧ.