28/01/2017

Με διάταγμα ο Ν.Τραμπ έβαλε τέλος στην είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ: «Εξαιρούνται οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας»! - Τέθηκαν ήδη σε ισχύ τα διατάγματα

Πριν λίγες ώρες υπέγραψε διάταγμα με το οποίο προσωρινά αναστέλλεται η είσοδος προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες με μόνη εξαίρεση τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας! Η αναστολή αφορά το ομοσπονδιακό πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων για τη μετεγκατάσταση θυμάτων ένοπλων συρράξεων που είχε δημιουργηθεί με νόμο που ενέκρινε το Κογκρέσο το 1980 και επέτρεψε σε περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους να πάνε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το ινστιτούτο μελετών Pew. Το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ έχει την ονομασία «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις ΗΠΑ» και προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος, καθώς και το πάγωμα για τουλάχιστον τρεις μήνες της εισδοχής στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης. Στη Συρία θα υπάρχει εξαίρεση μόνο για τους Χριστιανούς (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Ορθόδοξοι)

«Θέτω σε εφαρμογή νέα μέτρα ελέγχου για να μείνουν εκτός των ΗΠΑ οι ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες. Δεν τους θέλουμε εδώ», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής στο Πεντάγωνο για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Αμυνας, Τζέιμς Μάτις. «Θέλουμε να υποδεχόμαστε στη χώρα μας μόνον όσους θα την υποστηρίξουν και αγαπούν βαθιά τον λαό μας». Το 2015 οι αμερικανικές αρχές μετεγκατέστησαν στο έδαφός τους το 64% του συνόλου των προσφύγων που πρότεινε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε κάθε κυβέρνηση. Το οικονομικό έτος 2016 οι ΗΠΑ, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, υποδέχθηκαν 84.994 πρόσφυγες όλων των εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων 10.000 και πλέον Σύρων. Το σύστημα διαλογής προσφύγων ήταν αρκετά αυστηρό καθώς πράκτορες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας πήγαιναν τακτικά στη Μέση Ανατολή κι έπαιρναν συνεντεύξεις από τους υποψήφιους προς μετεγκατάσταση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους και η διαδικασία υποδοχής ενός πρόσφυγα μπορούσε να διαρκέσει 18-24 μήνες.Το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων είχε παγώσει στο παρελθόν για μία ακόμα φορά για τρεις μήνες,αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

http://www.pronews.gr/
http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1513274/anesteile-to-programma-ypodohhs-prosfygon-o-tramp.html

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πρωτοβουλία Ντοναλντ Τραμπ: Η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΡΑΜΠ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΑΖΙ...;;; ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΗ ΧΩΡΑ... ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΗ..

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι ζήτησε από τις σωφρονιστικές αρχές της πόλης να υπακούουν στα αιτήματα φυλάκισης μεταναστών χωρίς χαρτιά που εκδίδουν οι ομοσπονδιακές αρχές προκειμένου η πόλη να βγει από τον κατάλογο των πόλεων «καταφυγίων», τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει με αναστολή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης. Την απόφαση του δημάρχου χαιρέτισε μέσω μηνύματός του στο Twitter ο νέος Αμερικανός πρόεδρος: «Ο δήμαρχος του Μαϊάμι-Ντέιντ εγκατέλειψε την πολιτική του καταφυγίου. Σωστή απόφαση». Το μήνυμα αρχικά αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό και στη συνέχεια στον επίσημο λογαριασμό του 45ου προέδρου των ΗΠΑ. Ο Κάρλος Χιμένες, Ρεπουμπλικάνος δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, ζήτησε την Πέμπτη από τις σωφρονιστικές αρχές «να τιμούν όλα τα αιτήματα κράτησης μεταναστών που λαμβάνουν από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας», δήλωσε ένας εκπρόσωπός του.

Ο Τραμπ ξεκίνησε την Τετάρτη μάχη κατά των πόλεων «καταφυγίων» για τους παράτυπους μετανάστες, υπογράφοντας ένα προεδρικό διάταγμα με το οποίο τους στερεί τη χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.Πολλοί δήμαρχοι μεγάλων πόλεων, μεταξύ αυτών της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση του Τραμπ και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν να δέχονται τους παράτυπους μετανάστες.Περισσότερες από 200 πόλεις και 300 τοπικές αρχές διεκδικούν το καθεστώς της πόλης «καταφύγιο» και τονίζουν ότι προτίθενται να αντιταχθούν στις απελάσεις των παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι εκτιμάται ότι φτάνουν τα 11 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) κάλεσαν σήμερα την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να συνεχίσει την παράδοση των ΗΠΑ στην υποδοχή προσφύγων και να προσφέρει άσυλο στους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις, τονίζοντας ότι το αμερικανικό πρόγραμμα επανεγκατάστασης είναι ζωτικής σημασίας. "Οι ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών παγκοσμίως ουδέποτε ήταν τόσο μεγάλες και το αμερικανικό πρόγραμμα επανεγκατάστασης είναι ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο", τονίζουν οι δύο διεθνείς υπηρεσίες σε κοινή ανακοίνωσή τους από την έδρα τους στη Γενεύη. Η UNHCR και ο ΔΟΜ υπογραμμίζουν ότι παραμένουν προσηλωμένοι στη συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση με στόχο τα "προγράμματα ασφαλούς επανεγκατάστασης και μετανάστευσης". "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πρόσφυγες πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση για προστασία και παροχή βοήθειας, καθώς και ευκαιρίες για επανεγκατάσταση, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τη φυλή τους", τονίζουν.

Σε ισχύ τέθηκαν ήδη τα διατάγματα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον περιορισμό των προσφύγων στις ΗΠΑ και όπως μεταδίδουν οι New York Times ήδη κρατούνται Ιρακινοί στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης. Οι νέες διατάξεις ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και έτσι όσοι πρόσφυγες βρίσκονταν στην διαδικασία εισαγωγής στις ΗΠΑ, διατάχθηκαν να σταματήσουν και πλέον κρατούνται. Το διάταγμα Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο όλων των προσφύγων στη χώρα για 120 ημέρες, προκαλώντας αντιδράσεις. Σύμφωνα με τους New York Times, παραμένει αδιευκρίνιστο πόσοι είναι συνολικά οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη διαδικασία αυτή στις ΗΠΑ. Δικηγόροι που εκπροσωπούν δύο Ιρακινούς πρόσφυγες που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στις ΗΠΑ κατέθεσαν ήδη αίτηση στις αρχές της Νέας Υόρκης ώστε να αφεθούν ελεύθεροι. Οι δικηγόροι που κατέθεσαν τις αιτήσεις απελευθέρωσης δήλωσαν ότι ο ένας από τους δύο Ιρακινούς που κρατούνται στο JFK είχε εργαστεί για την αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράκ επί δέκα χρόνια, ενώ ο άλλος πήγαινε στις ΗΠΑ όπου ήδη ζουν η γυναίκα και ο γιος του. 

Εν τω μεταξύ στην Αίγυπτο απαγορεύτηκε η επιβίβαση πέντε επιβατών από το Ιράκ και ενός από την Υεμένη σε πτήση της EgyptAir που αναχωρούσε από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, έπειτα από την απαγόρευση Τραμπ στην είσοδο πολιτών επτά χωρών όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, σύμφωνα με πηγές στο αεροδρόμιο του Καΐρου που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς. Οι Αρχές σταμάτησαν τους επιβάτες, που είχαν φθάσει τράνζιτ στο αεροδρόμιο του Καΐρου, και τους ανακατεύθυναν σε πτήσεις με προορισμό τις χώρες καταγωγής τους παρότι κατείχαν άδειες εισόδου που ήταν σε ισχύ, ανέφεραν οι πηγές.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment