15/01/2017

Χειμερινές διακοπές σε θέρετρα της Χαλκιδικής για εκατοντάδες ειισβολείς.

Περίπου διακόσιοι Σύριοι "πρόσφυγες" και 17 οικογένειες από την ίδια χώρα θα φιλοξενούνται για το επόμενο δίμηνο (Ιανουάριο-Φεβρουάριο) στη Χαλκιδική. Μεταφέρθηκαν από το κέντρο φιλοξενίας του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Οι οικογένειες από τη Συρία διαμένουν σε επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων της Νέας Καλλικράτειας, ενώ οι υπόλοιποι σε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Νέας Ποτίδαιας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ιδιοκτήτες των μονάδων ανταποκρίθηκαν σε σχετική ανοιχτή πρόσκληση της αντιπροσωπείας της Νορβηγίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και ήρθαν σε συμφωνία με ένα συγκεκριμένο τίμημα ανά άτομο για την παροχή διαμονής και τριών υποτυπωδών γευμάτων έως και τον Φεβρουάριο, καθώς αυτή την περίοδο -όπως είναι γνωστό- δεν βρίσκονται σε λειτουργία ξενοδοχεία και καταλύματα.

Κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο γεγονός, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος σημειώνει ότι «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από κοινού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθούμε να αναδείξουμε τη θέση ότι δεν είναι σωστό να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε τουριστικές περιοχές από τη στιγμή που είναι υποχρέωση της Πολιτείας -με κονδύλια που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση- να δημιουργήσει κατάλληλες υποδομές». «Φτάσαμε στο χειμώνα και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε με αποτέλεσμα να αναζητούνται ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν αυτό το “έργο”», υπογραμμίζει ο κ. Τάσιος. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι οι "πρόσφυγες" και οι λαθρομετανάστες πρέπει να διαβιούν σε ανθρώπινες συνθήκες, σε κατάλληλα οργανωμένους χώρους που πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία των επιχειρηματιών, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων τονίζει χαρακτηριστικά πως «δεν είναι δυνατόν σήμερα να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία επιχειρήσεις για ένα πρόσκαιρο κέρδος, σε έναν τουριστικό νομό, όπου εδώ και 40 χρόνια προσπαθούμε να προβάλλουμε και να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν, να είναι κερδοφόρα μια τέτοια προσπάθεια, να έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις για τη φιλοξενία τουριστών και τώρα πολύ εύκολα να εγκαταλείπουμε τον πρωταρχικό στόχο της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής».

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΥΡΙΟΙ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΟΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΙ (90%) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ Ι.Κ. ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ (ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ) , ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΕ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, ΜΕΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΟΜΗΡΟΥΣ, ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ ΤΗΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΙΚΙΔΙΚΗ. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, Η Ε.Ε ή ΟΠΟΙΟΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΑΛΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ. ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΟΠΟ, ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΜΥΖΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΗΡΩΝ ΒΔΕΛΩΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΗΡΘΑΝ/ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ. 

1 comment :

  1. Anonymous15/1/17 20:34

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ...Η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ,ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!ΕΤΣΙ, ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΩΛΟΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete