11/01/2017

Η διαδικασία της Γενεύης είναι παράνομη

Με τις Συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου, οι εγγυήτριες δυνάμεις εγγυήθηκαν να απαγορεύσουν την προώθηση «είτε της ένωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με οποιοδήποτε άλλο κράτος, ή τη διχοτόμηση της νήσου». Όμως πουθενά δεν αναφέρεται στη συνθήκη αυτή ότι διατηρούν το δικαίωμα της διάλυσης ή της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχουν δικαίωμα η Ελλάδα, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι δυο κοινότητες του νησιού να υπογράψουν το θάνατο του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Παρότι υφίσταται η σκιά της Συνθήκης Εγγυήσεως, με τις Συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου, γεννήθηκε ένα νέο κυρίαρχο κράτος, για την ίδρυση του οποίου συμφώνησαν η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία, η κοινότητα των Ελλήνων της Κύπρου και η κοινότητα των Τούρκων της Κύπρου. Το κράτος ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία, έχει Σύνταγμα και αυτά τα 57 χρόνια που υπάρχει, παρά την τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους του από τα τουρκικά στρατεύματα, συνεχίζει να είναι αδιάλειπτα ένας διεθνής κρατικός δρων, να είναι ενεργό μέλος σε διεθνείς οργανισμούς, να υπογράφει συμφωνίες με κράτη και διεθνείς οργανισμούς, χωρίς να ρωτά κανέναν από τους παράγοντες οι οποίοι συμμετείχαν στην διαδικασία και υπέγραψαν τις συνθήκες ιδρύσεώς του. Επιπλέον, διαθέτει καταστατικό χάρτη, το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο δεν δίνει δυνατότητα σε κανέναν παράγοντα εκτός Κύπρου, να προβεί σε τροποποίησή του και στη διάλυση ή μετάλλαξη του υφισταμένου κράτους. Άρα, η όλη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη από χθες στη Γενεύη είναι παράνομη, είναι ένα έγκλημα που γίνεται εις βάρος ενός κυρίαρχου κράτους. Η συμμετοχή στη διαδικασία αυτή του ίδιου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν προσδίδει καμία νομιμότητα σε αυτήν την επαίσχυντη διαδικασία, αφού ούτε ο Πρόεδρος έχει δικαίωμα να διαλύσει ή να οδηγήσει σε μετεξέλιξη το κράτος της Κύπρου.

Το έγκλημα δε, γίνεται απεχθέστερο, με τον αποκλεισμό από τις ούτως ή άλλως παράνομες διαδικασίες, της ΕΕ, πλήρες μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/01/blog-post_922.html

No comments :

Post a Comment