24/01/2017

“Γκρίζος Λύκος”, σμηνίτης στην Πολεμική Αεροπορία

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΜΟΛΙΣ ΣΚΑΣΟΥΝ ΜΥΤΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΥΡΕ Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, (ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ, ΒΟΡΙΔΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΠΛΕΥΡΗ κ.α) ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ...ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

ΤΟΥΡΚΟΙ (ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ) ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ Ε.Δ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΣΚΑΠΑΝΕΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΕ ΤΑΓΜΑ ΕΥΖΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΕ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙΚΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΤΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ.

Υ.Γ: ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΕΡΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΟΝΑΔΩΝ. ΜΟΝΟΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ (ΑΥΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ) ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ, ΔΛΔ ΓΛΥΨΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΛΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.

Δεν είναι μόνο οι νεοσύλλεκτοι στο Μεσολόγγι. Μπορεί η φωτογραφία με τους νεοσύλλεκτους που σχηματίζουν με τα χέρια τους τον “αλβανικό αετό” σήμα του αλβανικού εθνικισμού στην γειτονική χώρα να έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης στην ελληνική δημόσια σφαίρα, ωστόσο αρκετοί γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Μια ακόμα περίπτωση, από τις πολλές που ενδεχομένως υπάρχουν. Κάποιος από την μουσουλμανική μειονότητα, που υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, δηλώνει “περήφανος που είναι Τούρκος” και θαυμάζει τους “γκρίζους λύκους”.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Τρίπολη. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετές φωτογραφίες, από αυτές που παραδοσιακά δημοσιεύουν οι στρατιώτες από την θητεία τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Παρουσιάστηκε στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη και στη συνέχεια φαίνεται να έχει πάρει μετάθεση στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, από όπου και η επόμενη φωτογραφία. Φαίνεται μάλιστα να ανήκει στις δυνάμεις Άμυνας-Φρούρησης του αεροδρομίου. Στην φωτογραφία του προφίλ του εμφανίζεται η Τουρκική σημαία και για να καταδείξει “πόσο ευτυχισμένος αισθάνεται που είναι Τούρκος”, χρησιμοποιεί αυτήν ακριβώς την φράση του Κεμάλ Ατατούρκ, η οποία είναι και η εθνική φράση της Τουρκίας, στην φωτογραφία του με φόντο την Τουρκική σημαία, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την εθνική του ταυτότητα. Σε μια περυσινή φωτογραφία του πάντως, έκανε ευθείες αναφορές στους γκρίζους Λύκους, στην Δυτική Θράκη, βάζοντας μάλιστα και σχετική περιγραφή του εαυτού του ως “λύκου” (kurt) στο προφίλ του.

Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί ότι αφού πρόκειται για άτομο από την μουσουλμανική μειονότητα, δεν τίθεται θέμα υπηκοότητας, καθώς γεννήθηκε με αυτήν  και δεν την απέκτησε από κάποιο νομοθέτημα της πολιτείας. Και προφανώς πρόκειται μια μια ακόμα περίπτωση από τις πολλές που υπάρχουν και που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το ερώτημα που πλέον τίθεται επιτακτικά είναι τι κάνει η πολιτεία για να προσεγγίσει και να προσεταιριστεί τους νεαρούς που υπηρετούν την θητεία τους, ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
ΦΩΤΟ ΕΔΩ: http://www.armynow.net/apokalypsi-gkrizos-lykos-sminitis-sthn-polemiki-aeroporia/

2 comments :

  1. Anonymous24/1/17 22:09

    Από τη μία έχεις δίκιο, από την άλλη όλα αυτά τα χρόνια τα κομμούνια έκαναν τα ίδια και χειρότερα στο στρατό και την κοινωνία.

    ReplyDelete
  2. Anonymous25/1/17 00:47

    Το έχουμε 'πει, το έχουμε γράψει τόσες φορές:
    EINAI ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΜΠΟΝΑΝΟΥ...αυτό το βρωμερό ερπετό τον Αύγουστο του '74 δεν τιμωρούσε Έλληνες Στρατιώτες που επέστρεψαν από την αιχμαλωσία του Τούρκου εισβολέα στην Κύπρο επειδή ήταν...ακομβίωτοι !!!
    Ανάλογα πράττουν και οι επίγονοί τους...ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ...ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΕΣ ΤΟΥ '74...ειναι κουραστικό να λες τα αυτονόητα.

    ReplyDelete