06/01/2017

Ερντογάν: Η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά από την Κύπρο και τα Βαλκάνια

Μια βαρυσήμαντη δήλωση λίγο πριν από την Διάσκεψη της Γενεύης πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συσχετίζοντας την ασφάλεια της χώρας του με την Κύπρο. Ο κ. Ερντογάν τονίζει το εξής: «Πρέπει να εξουδετερώσουμε τις απειλές που στρέφονται κατά την χώρα μας στην πηγή τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε ένα λεπτό το εξής: Η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινά στο Γκαζίαντεπ, στην Αντιόχεια, στην Μερσίνη, στο Καρς, στο Άρτβιν, στην Θράκη αλλά στο Χαλέπι, στο Ίντλιπ, στην Κύπρο, στο Ναχτσεβάν, στο Βατούμι, στα Βαλκάνια». Με την εν λόγω δήλωση, ο κ. Ερντογάν στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Λευκωσία και στην Αθήνα μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης της Γενεύης. Στα πλαίσια της νέας δήλωσης του, ο κ. Ερντογάν επαναλαμβάνει την γνωστή, σκληρή ρητορική του σχετικά με την τρομοκρατία και την εξωτερική πολιτική της χώρας του.

http://www.viadiplomacy.gr/erntogan-asfalia-tis-tourkias-xekina-apo-tin-kipro-ke-ta-valkania/

2 comments :

  1. Αντε καλά το κουρδιστάν,το Κόσοβο και η Κύπρος με πιο τροπο απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας ;
    Σου θυμίζω πως η Τούρκοι ελέγχουν πλήρως το το κράτος μίασμα που δημιούργησε ο Κλίντον (το γνωρίζω καλα αυτο γιατί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έζησα εκει κάτι μήνες ).
    Όσον αφορά τη Κύπρο απο το 74 και μετα κανεις δεν μπόρεσε να τους κουνήσει απο κει Τώρα θα το πράξουν ;

    ReplyDelete
  2. ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ. ΕΜΜΕΣΩΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ, (ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.
    Η ΚΥΠΡΟΣ = ΑΟΖ ΑΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    ΚΟΣΣΟΒΟ = ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ = ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
    ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ. ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ..."ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ, ΑΡΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙΣ".

    ReplyDelete