13.1.17

Αθώωση του Χαραντινάι στη Γαλλία. Η σερβική κυβέρνηση σε έκτακτη συνεδρίαση - Έχει ‘πολιτικό μέλλον’ για τους Αμερικανούς ο Ραμούς Χαραντινάι

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά την απόφαση της Γαλλίας να προβεί σε απελευθέρωση του Κοσοβάρου Ραμούς Χαραντινάι, για τον οποίο η Σερβία ζήτησε επίσημα από τη Γαλλία την έκδοσή του. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί αύριο στις 10 το πρωί, μετά την επιστροφή του Βούτσιτς από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ινδία. Η συνεδρίαση έχει αποκλειστικό θέμα την απελευθέρωση του Χαραντινάι και η σερβική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις της.

Σύμφωνα με την αλβανική Lajmi.net, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται καθημερινά με οποιαδήποτε αφορμή στον Ραμούς Χαραντινάι. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι όπως παρουσιάζεται στα σερβικά μέσα ενημέρωσης – στην Politika, στο Blic και στο Tanjug, ο Χαραντινάι είναι ο πλέον μισητός Αλβανός πολιτικός στη Σερβία. Επιπλέον, η αλβανική ‘Albeu.com’ σημειώνει ότι το σερβικό κοινό έχει σοκαρισθεί από την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να δώσει άδεια επίσκεψης στις ΗΠΑ στον Ραμούς Χαραντινάι, ενώ έχει αρνηθεί το αίτημα του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία, Μίλοραντ Ντόντικ. Η θέση αυτή των ΗΠΑ προοιωνίζει την μελλοντική πολιτική πορεία του Ραμούς Χαραντινάι, όπως, πιθανόν, έχει σχεδιασθεί στα αμερικανικά εργαστήρια του State Department.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΙΧΕ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.  

No comments :