29/01/2017

“Επετειακή” πρόκληση Τούρκων στα Ίμια: Φουσκωτά με κομάντος ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΑΡ έκαναν τον κύκλο των νησίδων - Πλοίο γεωτρήσεων με σημαία Λιβερίας, κάνει “βόλτες” από χθες ανοιχτά της Ρόδου

Νωρίς το πρωί δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντος, συνοδευόμενα από μια τουρική πυραυλάκατο, έκαναν “αναπαράσταση” της κρίσης του 1996! Με ταχύτητα τα δύο φουκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια. Μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν. Στη περιοχή βρισκόταν κανονιοφόρος του ΠΝ (ΚΡΑΤΑΙΟΣ) η οποία παρακολούθησε τις κινήσεις των Τούρκων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στο ΓΕΕΘΑ, σ΄ ένα από τα δύο φουσκωτά επέβαινε ο Αρχηγός των Τουρκικών Ε.Δ στρατηγός Ακάρ. Τα φουσκωτά και η πυραυλάκατος έκαναν απλά ένα κύκλο γύρω από τα Ίμια και αποχώρησαν. Ωστόσο η παρουσία του Ακάρ δίνει άλλη βαρύτητα στην πρόκληση, η οποία πάντως δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί γελοία.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ). Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.  Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους. Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Χουλουσί Ακάρ: «Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αυξήσουν τις προσπάθειες τους για την αποτροπή οποιασδήποτε απόπειρας εναντίον των Εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων”. Μάλιστα ο τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ δε διστάσε σε δηλώσεις του να ισχυριστεί ότι η χώρα του «λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη φιλία και την ειρήνη σε όλες τις δραστηριότητες στο Αιγαίο προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα στην περιοχή».πιπλέον στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο (και δημοσιεύει η Χουριετ) αναφέρεται ότι ο τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε «επίσκεψη στις διαφιλονικούμενες νήσους» τις οποίες αποκαλεί «Καρντάκ» ενώ συνοδευόταν από τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, έπειτα από επιθεώρηση μονάδων επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού (TDK) στον ναύσταθμο του Ακσάζ.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι οι τουρκικές ΕΔ αποτελούν μια «αποτελεσματική, αποφασιστική και ισχυρή δύναμη» στην περιοχή.

Το επίπεδο ετοιμότητας των Ελληνικών Ε.Δ είναι δεδομένο ενώ σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, η κατάσταση βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα αναλόγως με τυχόν περεταίρω εξελίξεις.

http://www.onalert.gr/

ΒΙΝΤΕΟ:
https://www.youtube.com/watch?v=F2G9B_xL_-I
https://www.youtube.com/watch?v=l4v3melFQhk

Το πλοίο Pacific Khasmin σύμφωνα με το marinetraffic, από χθες 27 Ιανουαρίου πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος, πολύ κοντά στα παράλια της Ρόδου. Το πλοίο Pacific Khasmin που πλέει κοντά στη Ρόδο προκάλεσε ερωτήματα, αφού στο marinetraffic αναφέρεται ως πλοίο που έχει δυνατότητες εμπλοκής σε γεωτρήσεις. Τι ακριβώς κάνει και για ποιον δεν είναι γνωστό, αλλά ...παρακολουθείται. Όπως μας λένε πάντως όσοι από χθες το παρακολουθούν στη πορεία του πλου του καταγράφηκαν δυο σεισμικές δονήσεις. Ίσως να ΄ναι σύμπτωση. Πληροφορίες από την Κύπρο, αναφέρουν ότι το Pacific Khasmin ήταν “δεμένο” για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στ΄ ανοιχτά της Λεμεσού. Απέπλευσε πριν μερικές ημέρες και έπλευσε με πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι την περιοχή της Ρόδου. Μια από τις πιθανές αιτίες του πλου του, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες είναι να αναζητά ρωσικό αεροσκάφος που είχε πέσει από το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ.

http://www.militaire.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΙΑ "ΑΦΕΛΗΣ" ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΒΕΡΙΑΝΟ ΠΛΟΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΡΩΤΟΥΝ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΕΙΤΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ; ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ; ΠΛΕΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. ΔΕΝ ΤΟ ΡΩΤΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ. ΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΝΑΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΚΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ.

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΝΟΗ: Παρακολουθώντας ἀπὸ ἐχθὲς τὸ ἀπόγευμα διαφόρους ἠλεκτρονικοὺς διαύλους/σχόλια καὶ κανάλια Τούρκων (ἡ ἀλήθεια εἶναι πὼς πλέον δύσκολα ἀνευρίσκεις πράγματα, ὕστερα ἀπὸ τὴν λογοκρισία ποὺ ἐχει ἐπιβάλει ὁ Ἐρντογάν), καθὼς ἐπίσης καὶ τὸ πῶς εἶδαν τὴν σημερινὴ «φιέστα/σουλᾶτσο/ἐπίδειξη στὰ Ἴμια…οἱ Τοῦρκοι πανηγυρίζουν γιὰ τὴν ἀνεμπόδιστη παρουσία τους στὴν περιοχή, ἀπὸ τὸν Ἑλληνικὸ στρατό… Ἦταν μόνον ἡ κανονιοφόρος «Κραταιός» ἐκεῖ…Ἡ ὁποία παρουσία (τῆς κανονιοφόρου) δὲν τοὺς ἀπέτρεψε νὰ καθήσουν καὶ νὰ ἀποχωρήσουν ὅταν ἐκεῖνοι ἤθελαν καὶ ὄχι διότι ἐπαπειλήθησαν…Ὕστερα ἀπὸ μισῆς ὥρας φωτογραφίες χαριεντιζόμενοι, ἂρα καὶ μὴ ἀπειλούμενοι ἀπὸ κάτι… Ἄλλως τὲ δὲν εἶχαν σκοπὸ καταλήψεως τῆς Ἰμίας ἐχθές, μὲ τὸν Α/ΓΕΕΘΑ τους μάλιστα ἐπάνω σὲ πλοῖο, ἀλλὰ ἁπλᾶ μίαν ἐπίδειξη δυνάμεως… Ἡ ἀμέσως μετὰ πτῆσις μὲ ἐλικόπτερο, ἐπάνω ἀπὸ τὸν κυρίαρχο Ἑλληνικὸ ἐναέριο χῶρο τῆς Ἰμίας, χωρὶς ὅλην αὐτὴν τὴν ὥρα τῆς «ἐπιδείξεως» νὰ σηκωθῇ ἕνα ἑλληνικὸ μαχητικὸ (ἀλήθεια, ποῦ ἦσαν…;;;) Καὶ τέλος ἡ ἐπιτυχής, ὅπως ἰσχυρίζονται, «ἐπιθεώρησις» ἀπὸ τὸν Α/ΓΕΕΘΑ τους, τῆς «ἀμφισβητουμένης περιοχῆς» ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες. Λυπᾶμαι ποὺ τὸ λέω, ἀλλά…ἐχθὲς οἱ Τοῦρκοι μᾶς «ἐμέτρησαν» κι ἐκρίθημεν ὄχι ἁπλῶς ἐλιπέστατοι, ἀλλά…ἆσε νὰ μὴν σᾶς πῶ καλλίτερα!!! Ντρέπομαι βαθειά…

2 comments :

  1. Anonymous29/1/17 17:57

    Χαχαχα οι ορντιναντσες των λαθρεποικων μίλησαν περί τουρκικού σόου λέει, δεν βλέπουν τα χάλια τους οι κότες! Εν το μεταξύ υποτίθεται ότι ελληνική πυραυλακατος που ήταν στην περιοχή εδιωξε τους τουρκους, η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι το ελληνικό πν δεν τολμα ούτε τουρκική ψαροβαρκα να δίωξη!


    12G

    ReplyDelete
  2. 12G
    Ακριβώς,και επιπλέον το παιρνούν διθυραμβικά (μέσω των συνεργαζόμενων με αυτούς δημοσιογράφους) στον μονίμως κι εσαεί αδαεί λαό ως ...επική αντίδραση.

    ReplyDelete