06/01/2017

Γαλλία, δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν θα εξασφαλίσει ποσοστό 28% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του Απριλίου του 2017, καταδεικνύει μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Λεπέν θα καταλάβει τη δεύτερη θέση και να περάσει στον δεύτερο γύρο μαζί με τον Φιγιόν σε όλα τα σενάρια πλην ενός που εξετάστηκαν, συγκεντρώνοντας ποσοστά 22% έως 24%, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Elabe για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos. Ο ανεξάρτητος πρώην υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν θα εξασφαλίσει ποσοστό μεταξύ 16 και 24%, αναλόγως με το πρόσωπο που θα επιλέξουν οι Σοσιαλιστές στις προκριματικές εκλογές τους αυτόν τον μήνα και εάν ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού θέσει υποψηφιότητα ή όχι.

Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιων στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, καθώς έχουν κοινές θέσεις στα μεγάλα ζητήματα, δήλωσε η επικεφαλής του κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της, απορρίπτωντας τον διαχωρισμό «αριστερός-δεξιός». «Ο Φιγιόν υποτίθεται ότι είναι δεξιός και ο Μακρόν αριστερός, αν και συμφωνούν σε όλα τα μεγάλα ζητήματα», είπε η Λεπέν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien, χωρίς όμως να δώσει άλλες εξηγήσεις. Σύμφωνα με τη Λεπέν, «η διαφορά είναι μεταξύ των εθνικιστών και των μετα- εθνικιστών, δηλαδή των διεθνιστών. Και μεταξύ των εθνικιστών μπορεί προφανώς να υπάρχουν και αριστεροί». Η ίδια αναφέρθηκε στον αριστερό πρώην υπουργό Ζαν-Πιέρ Σεβενεμέν, «που ανήκε ξεκάθαρα στην πλευρά των εθνικιστών», ενώ επεσήμανε ότι έχει κοινές θέσεις και με τον πρώην σύμβουλο του Νικολά Σαρκοζί, τον Ενρί Γκενό, «έναν πατριώτη», όπως τον χαρακτήρισε η Λεπέν, με τον οποίο «υπάρχουν αναμφισβήτητα σημεία συμφωνίας».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου επικέντρωσε τα πυρά της εναντίον του Φιγιόν, «το πρόγραμμα του οποίου παρουσιάστηκε σε όλη του τη βαναυσότητα» μετά τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές της δεξιάς. «Μόλις μάθουμε ποιος θα είναι ο σοσιαλιστής υποψήφιος, θα έχουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τις διαφωνίες μας με το πρόγραμμά του. Όμως στην πραγματικότητα έχουμε δύο υποψήφιους: τον (ανεξάρτητο) Μακρόν, το πρόγραμμα του οποίου δεν γνωρίζει κανείς και άρα είναι αρκετά δύσκολο να εκφράσουμε οποιαδήποτε κριτική εναντίον ενός ανύπαρκτου προγράμματος, και τον (δεξιό) Φιγιόν», εξήγησε η Λεπέν.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2017 και ο επαναληπτικός τον Μάιο. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Elabe, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να κερδίζει το 24% των ψήφων και να βρίσκεται πίσω από τον υποψήφιο της δεξιάς Φιγιόν (26%), αλλά μπροστά από τη Λεπέν (22%). Σε ό,τι αφορά τους Σοσιαλιστές, ο Μανουέλ Βαλς, πρωθυπουργός της Γαλλίας από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Δεκέμβριο του 2016, θεωρείται το φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα. Οι προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος θα διεξαχθούν στις 22 και 29 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ... ΦΙΓΙΟΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝ. Η ΛΕΠΕΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΦΙΓΙΟΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΟΥ "ΛΑΟΥ", ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 60% (ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ). ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 75-80%. Η ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΓΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.  ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ. Η ΛΕΠΕΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ. Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΓΙΟΝ ΝΙΚΗΤΗ, ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ.

No comments :

Post a Comment