08/01/2017

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Η Χ.Α ΚΑΤΑΞΗΦΙΣΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, διαχωριζόμενη από τους εθνικιστές άλλων χωρών που στήριζαν την τροπολογία

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ:  http://www.efsyn.gr/arthro/poios-fovatai-ti-diafaneia. ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ Η Χ.Α ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ.

Η τροπολογία 315 EPA/PATRICK SEEGER υπέρ της διαφάνειας και κατά της πολιτικής διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο δεν πέρασε, χάρις στην πρόθυμη στήριξη της χρυσής αυγής. Η τροπολογία όριζε ότι οι ευρωβουλευτές υποχρεούνται να δημοσιοποιούν στην ιστοσελίδα του ευρωκοινοβουλίου όλες τις επαφές και συναντήσεις τους με αντιπροσώπους εταιρειών και συμφερόντων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Mητρώου Διαφάνειας.   

Οι τρεις χρυσαυγίτες Επιτήδειος, Συναδινός, Φουντούλης καταψήφισαν τροπολογία που υποχρέωνε τους ευρωβουλευτές να αναρτούν δημόσια τις επαφές τους με μεγάλες εταιρείες.  Δεν συντάχθηκαν με την συντριπτική πλειοψηφία των εθνικιστών-ευρωσκεπτικιστών ευρωβουλευτών που στήριξαν την τροπολογία, με επικεφαλή την Μαρίν Λεπέν.

Οι νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές που, συντεταγμένοι στη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καταψήφισαν την τροπολογία είναι οι Κεφαλογιάννης, Κύρτσος, Σπυράκη, Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Ζαγοράκης.
Οι ευρωβουλευτές από τις άλλες παρατάξεις που υπερψήφισαν την τροπολογία είναι:
- από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Κούλογλου, Κούνεβα, Παπαδημούλης, Χρυσόγονος, Χουντής (Λαϊκή Ενότητα), Σακοράφα (ανεξάρτητη),
 - από το ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος,
- ο ανεξάρτητος Νότης Μαριάς, ο οποίος κατατάσσεται στους Συντηρητικούς Ευρωσκεπτικιστές,
- η Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος (Ποτάμι), ενώ ο Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) απείχε.

https://allenaki.wordpress.com/
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2017/01/blog-post_28.html
http://attikanea.blogspot.gr/2017/01/blog-post_722.html

3 comments :

  1. Anonymous9/1/17 11:43

    Ε δεν είμαστε καλά πάλι!

    12G

    ReplyDelete
  2. Anonymous9/1/17 16:43

    Δεν έχω άποψη περί του θέματος αγαπητέ, θα αναμένω την εξήγηση του κόμματος και στην πορεία θα πράξω αναλόγως...είπαμε, το χέρι μας στην φωτιά δεν το βάζουμε για κανέναν.
    Εσύ ίσως έχεις κάποια εξήγηση?


    12G

    ReplyDelete
  3. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ. ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΝΑΙΤΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ.

    ReplyDelete