07/01/2017

Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π: Δελτίο Τύπου για Κυπριακό εν όψει Γενεύης

Παρά τα όσα εμπόδια έβαλε για άλλη μια φορά η αδιάλλακτη Τουρκική επεκτατικότητα στο τραπέζι των «δικοινοτικών» συνομιλιών, τελικά όλα τα αδιέξοδα ξεπεράστηκαν με συνεχόμενες υποχωρήσεις της δικής μας πλευράς και διολίσθησης μας για άλλη μια φορά στις Τουρκικές θέσεις. Οδηγούμαστε λοιπόν σε διεθνή διάσκεψη στη Γενεύη αποδεχόμενοι τους Τουρκικούς όρους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αυτοαναιρείται συνεχώς. Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων, με 30 χρόνια ενεργής παρουσίας στα φοιτητικά και πολιτικά δρώμενα, έχοντας στις τάξεις του τις ιστορικότερες και μοναδικές ακομμάτιστες φοιτητικές παρατάξεις των Ελλαδικών και Κυπριακών Πανεπιστημίων, παρακολουθώντας στενά και αυτή την προσπάθεια «λύσης» του Κυπριακού στη βάση Διζωνικής Δικοινοτική Ομοσπονδίας με τις επικίνδυνες υποχωρήσεις από πλευράς μας, αποφασίζει να εντατικοποιήσει την αντικατοχική και αντιομοσπονδιακή δράση του σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό.

Ως Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π, τασσόμαστε κάθετα ενάντια σε κάθε συμφωνία που: νομιμοποιεί τον γεωγραφικό διαχωρισμό που επιβλήθηκε βίαια από την Τουρκική εισβολή το 1974, δεν προνοεί την άμεση και πλήρη αποχώρηση των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των παράνομων Τούρκων εποίκων ενώ ταυτόχρονα δεν προνοεί την πλήρη επιστροφή των προσφύγων στις νόμιμες εστίες τους. Αντιτασσόμαστε στην επιβολή καθεστώτος Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας όπου: εξυπηρετεί την πάγια Τουρκική στρατηγική για κυριαρχία στο βορρά και συγκυριαρχία στο νότο με κίνδυνο πλήρης Τουρκοποίησης του νησιού, διαχωρίζει ρατσιστικά το λαό σε καθαρά φυλετικές γεωγραφικές περιοχές, περιλαμβάνει αντιδημοκρατικές πρόνοιες όπως η στάθμιση ψήφου, τα μειωμένα πολιτικά δικαιώματα όσων κατοικήσουν στην «άλλη ζώνη» και τη συζητούμενη εκ περιτροπής προεδρία, είναι δυσλειτουργικό με την εφαρμογή κλήρωσης σε περίπτωση αδιεξόδου και τα υπερ-προνόμια σε Τουρκοκύπριους και εποίκους. Αντιτασσόμαστε σε όποια συμφωνία επί της ουσίας υποβαθμίζει και διαλύει την Κυπριακή Δημοκρατία και ταυτόχρονα αναβαθμίζει το ψευδοκράτος σε «συνιστών κρατίδιο/πολιτεία». Τέλος αντιτασσόμαστε σε κάθε συμφωνία που αποτελεί μια τροποποιημένη έκδοση του Σχεδίου ΑΝΑΝ που απέρριψε το 76% του Κυπριακού Ελληνισμού.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας που τέθηκε σε εφαρμογή από τους οπαδούς της «ότι να΄ναι λύσης» και υποστηρίζεται από τα μεγάλα κόμματα προσπαθεί να δημιουργήσει στην κοινωνία το κλίμα ότι όποιος δεν αποδέχεται τις υποχωρήσεις και τις θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη είναι «λυσοφοβικός», «απορριπτικός» και «δεν θέλει λύση». Ενώ για να καταστέλλουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στις αισχρές υποχωρήσεις του Νίκου Αναστασιάδη, εφαρμόζουν την τακτική της τρομοκρατίας και του φόβου, χωρίς επιχειρήματα, όπως ακριβώς το 2004 μιλούσαν για «Μικρασιατική καταστροφή» σε περίπτωση απόρριψης το σχεδίου ΑΝΑΝ. Ως Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π λοιπόν δηλώνουμε πως θέλουμε λύση. Λύση της οποίας κύριος στόχος είναι η απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας από την Τουρκική κατοχή και τα παράγωγά της, λύση που να δικαιώνει το λαό μας, θα καλεί την Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της για την διατήρηση της κατοχής, λύση που να προνοεί πλήρη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές ρήτρες. Λύση που να προνοεί την διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς καμιά αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Για την επίτευξη των πιο πάνω χρειάζεται από την πλευρά μας η χάραξη μιας πραγματικά Εθνικής στρατηγικής για την Κύπρο ώστε να σταματήσει η διολίσθηση στις Τουρκικές θέσεις, χρειάζεται ενίσχυση των συμμαχιών μας, θέλουμε ενίσχυση της άμυνας και όχι υποβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, επιβάλλεται κοινή γραμμή πολιτικής Αθηνών-Λευκωσίας, ενώ να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004 όπου το 76% του Κυπριακού Ελληνισμού είπε ΟΧΙ σε λύση με βάση τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Δεν θέλουμε να είμαστε επισκέπτες στα κατεχόμενα χωριά μας, για εμάς η Κερύνεια δεν είναι Τουριστικό θέρετρο! Θέλουμε να επιστρέψουμε ελεύθεροι στη γη που θάφτηκαν οι παππούδες μας, στις εκκλησίες που βαφτίστηκαν οι γονείς μας και βεβήλωσε ο Αττίλας. Δεν βαρεθήκαμε το Κυπριακό και βιαστήκαμε να το κλείσουμε όπως να΄ναι, συνεχίζουμε ακούραστα τον αγώνα μέχρι να δούμε την πατρίδα μας ελεύθερη όσο ακραία και αν ακούγεται στα αυτιά κάποιων η λέξη Ελευθερία.

Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων,
Α.Φ ΕΠΑΛΞΗ Πανεπιστημίου Κύπρου,
ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ Αθήνας,
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης,
Α.Φ.Κ ΤΟΛΜΗ Ιωαννίνων,
Α.Φ.Κ ΝΙΚΗ ΤΕ.ΠΑ.Κ

No comments :

Post a Comment