14.1.17

«Δεν ξέρω γιατί 40 στρατιώτες δεν πυροβόλησαν τον τρομοκράτη». Ο ισραηλινός στρατός ερευνά γιατί οι στρατιώτες του το έβαλαν στα πόδια

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι ερευνά γιατί τόσοι πολλοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τη σκηνή της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή το απόγευμα και δεν προσπάθησαν να σκοτώσουν ή να συλλάβουν τον τρομοκράτη. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δεκαπέντε τραυματίστηκαν όταν ένας τρομοκράτης (Παλαιστίνιος) οδήγησε ένα φορτηγό σε μια ομάδα στρατιωτών στο Haas Promenade στη γειτονιά Armon HaNatziv της νότιας Ιερουσαλήμ. Υπήρχαν εκατοντάδες στρατιώτες στην περιοχή όταν σημειώθηκε η επίθεση, οι οποίοι θα έπαιρναν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την Ιερουσαλήμ ως μέρος της εκπαίδευσής τους. Ο χώρος είχε θέα την ιστορική πόλη. Πλάνα από κάμερες έδειξαν πολλούς από τους στρατιώτες να τρέχουν μακριά από τη σκηνή μόλις άρχισε η επίθεση.  Ο διοικητής της Βάσης 1, από όπου είχαν έρθει οι στρατιώτες, συνταγματάρχης Yaniv Elalouf, έφθασε στη σκηνή για να διερευνήσει αυτό που ακολούθησε μετά την επίθεση. Ο ξεναγός Ethan Rond, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον τρομοκράτη που πραγματοποίησε την επίθεση, είπε στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο ότι ήταν σοκαρισμένος με το γεγονός ότι κανένας από τους στρατιώτες δεν αντέδρασε πυροβολώντας τον τρομοκράτη. "Δεν ξέρω γιατί 40 στρατιώτες δεν άνοιξαν πυρ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν είχαν ανοίξει αμέσως πυρ, θα είχαμε λιγότερους τραυματισμούς", είπε ο Rond.

Ο βουλευτής Amir Ohana (του κόμματος Λικούντ) επαίνεσε την αντίδραση του Rond. "Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ένας πολίτης, ένας ξεναγός, ήταν ο πρώτος που πυροβόλησε τον τρομοκράτη για να τον αποτρέψει από το να συνεχίσει την επίθεση. Είναι ο τελευταίος σε μια μεγάλη λίστα αμάχων που έχουν σταματήσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος τρομοκρατίας. Θα συνεχίσω να ενθαρρύνω τους νομοταγείς πολίτες να φέρουν όπλα και να υποστηρίζουν εκείνους που το κάνουν σύμφωνα με το νόμο".

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ: https://www.youtube.com/watch?v=QuX0ay2kjG8

http://redskywarning.blogspot.gr/2017/01/40.html

1 comment :

Anonymous said...

Οι ισραηλινοί στρατιώτες είναι γενναίοι μόνο όταν πυροβολούν άμαχους στην Παλαιστίνη και σκοτώνουν μικρά παιδιά που κρατούν πέτρες ή σφενδόνες!!!
Στον πραγματικό εχθρό το βάλανε στα πόδια...