02/01/2017

1259 εισβολείς μπήκαν ανενόχλητοι στην Ελλάδα από την Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο - Ισπανία: 50 τραυματίες σε μαζική έφοδο 1.100 που προσπάθησαν να εισέλθουν με την βία.

Ενισχύθηκαν οι ροές από την Αφρική. Αφίξεις και από την Βενεζουέλα, την Κούβα, τη Χιλή και τη Τζαμάϊκα

Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν λαθρομετανάστες από ολόκληρο τον κόσμο. Πέραν αυτών από την Ασία, έχουν πλέον επεκταθεί στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική. «Οι Αφρικανοί εισβολείς που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των όσων περνάνε στη Λέσβο είναι αν μη τι άλλο εύκολα διακριτοί. Και φυσικά μεγάλες ομάδες από κεντροαφρικανικά κράτη δεν φτάνουν στη Λέσβο οδοιπορώντας, παρά μόνο οργανωμένα από κυκλώματα που τους παραλαμβάνουν από τις χώρες προέλευσης τους και τους φτάνουν μέχρι τη Λέσβο», έλεγε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχολιάζοντας τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα. Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι πλέον περνά κι ένας σημαντικός αριθμός Λατινοαμερικανών από τη νότια Αμερική και από νησιά της Καραϊβικής. «Είναι αδιανόητο», έλεγε η ίδια πηγή, «να πιστέψει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στην Τουρκία από μόνοι τους, χωρίς δηλαδή τη διαμεσολάβηση οργανωμένου παγκόσμια κυκλώματος δουλεμπόρων».

Από τους 1.259 εισβολείς που αποβιβάστηκαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον περασμένο μήνα, οι 52 αποβιβάστηκαν στη Σάμο, 419 στη Χίο και 788  στη Λέσβο.

Στη Σάμο οι 52 κατάγονται: 14 από το Αφγανιστάν, 14 από το Μπαγκλαντές, 8 Πακιστανοί, 5 Σύροι και 5 Ιρακινοί, 3 από τη Δομινικανή Δημοκρατία, 2 Ιρανοί και ένας Αλγερινός. Όλοι δηλαδή Ασιάτες, τρεις Λατινοαμερικάνοι και μόλις ένας Αφρικανός.

Στη Χίο, οι 419 κατάγονται:  124 από τη Συρία, 90 από την Αλγερία, 62 από το Αφγανιστάν, 36 από το Ιράκ, 28 από το Μαρόκο, 26 δηλώνουν Παλαιστίνιοι, 14 από το Κουβέιτ, 12 από το Ιράν, 9 από τον Λίβανο, 7 από τη Νιγηρία, από 3 από την Αίγυπτο και το Καμερούν, δυο από το Μπαγκλαντές και από ένας από την Ερυθραία, την Αιθιοπία και τη Σομαλία. Δηλαδή στη Χίο πέρασαν 285 άτομα από χώρες της Ασίας, με τους συμπεριλαμβανόμενους Σύρους να φτάνουν τους 124, και από χώρες της Αφρικής 134 άτομα.

Στη Λέσβο, οι 788 κατάγονται: Από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 131. Από την Αλγερία 110. Από το Αφγανιστάν 103. Από το Ιράκ 52. Από τη Συρία μόλις 35. Από την Ερυθραία 30. Από το Καμερούν 28. Από το Μαρόκο 25. Από το Μάλι 19. Από 18 από το Κονγκό και τη Σιέρα Λεόνε. Από την Τυνησία 14. Από 13 από το Πακιστάν, το Ιράν και την Ακτή του Ελεφαντοστούν. Παλαιστίνιοι δηλώνουν οι 15. Από την Τυνησία 14. Από το Μπαγκλαντές 13. Από 12 από τη Νιγηρία και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Από την Αίγυπτο 11. Από την Αιθιοπία 10. Από 8 από τη Ζιμπάμπουε, το Νεπάλ και τη Γκάνα Από την Αϊτή 7. Από 6 από τη Γουινέα και την Αγκόλα. Πέντε από το Σουδάν. Από 4 από τη Μαυριτανία και τη Γκάμπια. Από 3 από τις Νήσους Κομόρες, το Νίγηρα και τη Σαουδική Αραβία. Από δυο από τη Μπουργκίνα Φάσο, τη Σομαλία και Σενεγάλη. Από ένας από τη Δυτική Σαχάρα, την Κεντρική Αφρική, την Ουγκάντα, τη Βενεζουέλα, την Κούβα, τη Χιλή και τη Τζαμάϊκα. Τέλος ακόμα ένας κατάγεται από την Τουρκία, δήλωσε δε αντικαθεστωτικός. Από όσους πέρασαν στη Λέσβο η πλειοψηφία, 495, είναι Αφρικανοί. Οι 270 είναι Ασιάτες με μόλις 35 από αυτούς Σύριους, ενώ από το σύνολο των Ασιατών που πέρασαν στη Λέσβο εκτιμάται ότι λιγότεροι από τους μισούς έχουν προσφυγικό προφίλ. Τέλος στη Λέσβο πέρασαν και 23 άτομα από χώρες της νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής.

ΑΜΠΕ

Περίπου 1.100 εισβολείς από την υποσαχάρια Αφρική, προσπάθησαν να μπουν από το Μαρόκο στην πόλη Θέουτα στη βόρεια ακτή της Αφρικής, ακριβώς απέναντι από το Γιβραλτάρ, η οποία είναι έδαφος της Ισπανίας. Οι εισβολείς κατέστρεψαν αγκαθωτό συνοριακό συρματόπλεγμα, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς, επέστρεψαν πίσω, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ισπανίας. Δεκάδες σκαρφάλωσαν στο εξάμετρο συρματόπλεγμα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (1/1), πριν τους απωθήσουν γερανοί, όπως μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, Faro TV. Από τις επιθέσεις της αστυνομίας τραυματίστηκαν περίπου 50 μετανάστες. Μόνο σε δύο δόθηκε έγκριση για να εισέλθουν στη Θέουτα, προκειμένου να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στο Μαρόκο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΡΟΥΡΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΠΟΥ Ο ΣΟΦΟΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ" ΛΑΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.

1 comment :

  1. Anonymous2/1/17 23:49

    Μία μικρή διόρθωση ΙΣΧΥΣ:
    Δεν είναι ημιπαράφρονες...είναι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ με ότι αυτό συνεπάγεται στην εθνοαποδόμηση και ΣΤΗΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ που τώρα τους δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουν πραγματικότητα, διότι τόσες δεκαετίες απλώς το προπαγάνδιζαν.

    ReplyDelete