01/12/2016

Μυστηριώδες νέο βλήμα με φορέα κινέζικο Shenyang J-16

Η φωτογραφία δείχνει ένα αρκετά μεγάλο βλήμα - σχεδόν 6 μέτρα μήκος - κάτω από το φτερό ενός Shenyang J-16 σε άγνωστη τοποθεσία. Το J-16 είναι μια αντίστροφης μηχανικής ισοδύναμο του Sukhoi Su-30MKK (πολλαπλού ρόλου μαχητικό-βομβαρδιστικό) που είναι σε υπηρεσία με την Κινέζικη Πολεμική Αεροπορία.

Η Κίνα τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μια σειρά νέων βλημάτων αέρος-αέρος (ΑΑΜs) συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων που προορίζονται για εσωτερική μεταφορά εντός του μαχητικού stealth Chengdu J-20. Ασυνήθιστα μεγάλο για ένα AAM μεσαίου / μεγάλου βεληνεκούς, το νέο όπλο στην τρέχουσα μορφή του δεν έχει τα εμπρός πτερύγια καθοδήγησης.

Προς το παρόν μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για το είδος του πυραύλου και τα ειδικά επιχειρησιακά του χαρακτηριστικά.Ειδικοί πιστεύουν ότι το νέο όπλο που έχει ονομαστεί προσωρινά PL-XX, θα μπορούσε να είναι ένα όπλο εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας που προορίζεται για την καταστροφή στόχων μεγάλης αξίας, όπως τα Ε-3 AWACS ή τα εξειδικευμένα αεροσκάφη αναγνώρισης RC-135. Αν βέβαια ο νέος πύραυλος είναι ένας «AWACS-δολοφόνος» είναι κάπως περίεργο να προορίζεται για τα J-16 των οποίων ο κύριος ρόλος είναι αέρος-εδάφους. Το νεοεμφανισθέν όπλο θα μπορούσε επίσης να είναι ένα αντι-δορυφορικού όπλο, αντίστοιχο του ASAT που εξετάστηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με φορέα εκτόξευσης τα F-15A Eagle στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Εδώ και μερικά χρόνια, η Κίνα έχει ήδη προβεί σε δοκιμές αντι-δορυφορικών όπλων. Μια τελευταία θεωρία αναφέρει ότι η φωτογραφία αφορά ένα βλήμα αντι-ραντάρ. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να είναι μια νέα έκδοση του κινέζικου YJ-91, η οποία με την σειρά της είναι κινεζική εκδοχή του διάσημου ρωσικού βλήματος αντι-ραντάρ Kh-31P.

http://defencenews.gr/

No comments :

Post a Comment