06/12/2016

Τα ελαττωματικά συρματόσκοινα ανάσχεσης του Kuznetsov υπαίτια για τις απώλειες των δύο ρωσικών αεροσκαφών

Τα σοβαρά προβλήματα που το RFS Admiral Flota Kuznetsov (063) αντιμετωπίζει έφερε ξανά στην επιφάνεια ένα ακόμη ατύχημα που έπληξε την αεροπορική δύναμη του ρωσικού αεροπλανοφόρου. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρθηκε χτες, ένα ρωσικό μαχητικό τύπου Su-33 της αεροπορικής δύναμης του αεροπλανοφόρου, κατέπεσε στην θάλασσα μετά από αποτυχημένη προσπάθεια προσνήωσης όταν το συρματόσκοινο ανάσχεσης έσπασε. Αποτέλεσμα αυτού του ατυχήματος ήταν η πτώση στην θάλασσα του Su-33 και η απώλεια του αεροσκάφους. Ο πιλότος του Su-33 κατάφερε να σωθεί, χάρις στο εκτινασσόμενο κάθισμα. Το συγκεκριμένο ατύχημα είναι το δεύτερο που συμβαίνει μέσα σε 50 ημέρες και μαζί με το πρώτο που αφορούσε ένα μαχητικό τύπου MiG-29K οφείλεται στα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ρωσικό αεροπλανοφόρο. Το πρώτο ατύχημα ήταν αποτέλεσμα του ελαττωματικού συρματόσκοινου ανάσχεσης του RFS Admiral Flota Kuznetsov (063), αφού το MiG-29K κατέπεσε στην θάλασσα λόγω εξάντλησης των καυσίμων κατά την διάρκεια της προσνήωσης του στο αεροπλανοφόρο. Το αεροσκάφος ανέμενε να προσνηωθεί αφού το MiG-29K δεν μπορούσε να προσνηωθεί λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στο συρματόσκοινο ανάσχεσης.

Το πιο εντυπωσιακό όμως από αυτό το νέο ατύχημα, είναι το γεγονός ότι το συρματόσκοινο ανάσχεσης του RFS Admiral Flota Kuznetsov (063) είχε λίγο νωρίτερα αντικατασταθεί από το πλήρωμα του πλοίου που επιβεβαιώνει την κακή ποιότητα κατασκευής του υλικού.

http://www.viadiplomacy.gr/

1 comment :

  1. Anonymous6/12/16 17:45

    10 χρόνια τώρα η ίδια ιστορία...αρκεί ένα ψάξιμο στο youtube για να βρει κανείς το βίντεο του 2005 με την ίδια ιστορία, και μετά μας ζαλίζουν μερικοί με ρωσικά υπερόπλα και σούπερ ντούπερ τεχνολογίες!


    12G

    ReplyDelete