18.12.16

H Ενωση γιατρών Ε.Σ.Υ Λέσβου καταγγέλει την ΕΛ.ΑΣ για κακοποίηση "μετανάστη".

"Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, απάνθρωπη και ρατσιστική συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στον νοσηλευόμενο ασθενή–μετανάστη Γ.Μ αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Ενωση γιατρών ΕΣΥ Λέσβου.

Τι έκανε στον λαθρομετανάστη όμως η ΕΛ.ΑΣ; Τον είχαν κρατούμενο στο νοσοκομείο με χειροπέδες. Αυτό ήταν η φριχτή κακοποίηση του. 

Σιγή ιχθύος από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ που θα έπρεπε να είχαν απαντήσει στη παρακάτω προκλητική ανακοίνωση που αναφέρεται με μένος κατά της ΕΛ.ΑΣ μιλώντας για ρατσισμό και απάνθρωπη συμπεριφορά.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ. Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΗΤΑΝ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ, ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΩΘΕΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
Υ.Γ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ, Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ) ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ "ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΟΗΕ.  ΑΠΛΑ ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΛΥΠΗΣ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, απάνθρωπη και ρατσιστική συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στον νοσηλευόμενο ασθενή–μετανάστη Γ.Μ. Ο ασθενής Γ.Μ. όντας κρατούμενος, εισήχθη στις 10 Δεκέμβρη στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης και παρέμεινε φρουρούμενος φορώντας διαρκώς χειροπέδες και στα δύο του χέρια, ως το μεσημέρι της επομένης μέρας. Μετά από παρέμβαση γιατρού του νοσοκομείου, οι χειροπέδες αφαιρέθηκαν προκειμένου να μπορέσει να φάει. Οι χειροπέδες τοποθετήθηκαν εκ νέου στο ένα χέρι του ασθενή και στο στατώ του ορού το πρωί της 14ης Δεκέμβρη. Χρειάστηκε παρέμβαση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου στην Διοίκηση της Αστυνομίας, για να αφαιρεθούν οι χειροπέδες. Ο ασθενής είναι πρόσφυγας από το Πακιστάν, που κρατείται από την αστυνομία μετά την απόρριψη του αιτήματος ασύλου που είχε υποβάλει. 

Παρόμοιο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, είχε συμβεί προ μηνών στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και είχε καταγγελθεί στους υπεύθυνους από γιατρούς του νοσοκομείου. Η συμπεριφορά αυτή προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συνιστά βασανισμό κρατουμένου. Είναι από όλες τις απόψεις καταδικαστέα καθώς δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση μέτρο ασφαλείας απέναντι σε επικίνδυνο εγκληματία αλλά στρέφεται ενάντια σε πρόσφυγες που έφτασαν στην χώρα μας προκειμένου να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την έσχατη φτώχεια. Οι κρατούμενοι για όσο διάστημα νοσηλεύονται ή έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης στον χώρο του νοσοκομείου ή σε δομή Π.Φ.Υ., έχουν το δικαίωμα να περιθάλπονται σε συνθήκες αξιοπρέπειας, χωρίς χειροπέδες και να δέχονται επισκεπτήριο, όπως όλοι οι ασθενείς. 

Καλούμε την Διοίκηση του νοσοκομείου και την ηγεσία της Αστυνομίας να διασφαλίσουν το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τα δικαιώματα των ασθενών και των κρατουμένων, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν."

1 comment :

Anonymous said...

Θα γράψω πάλι το ίδιο:
Η μόνη λύση είναι ένας ΝΕΟΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ...
διαφορετικά είμαστε καταδικασμένοι να ψοφήσουμε σε αυτό το σιχαμερό ανθελληνικό ψευδοκρατίδιο, δειλοί και ταπεινωμένοι υπό στυγνή δημ(ι)οκρατική και, στην παρούσα φάση, μαρξιστική τυραννία.