14/12/2016

Π.Α: Απόπειρα να «δει» το F-35 με E-145H

Φαίνεται πως η Πολεμική Αεροπορία προσπάθησε προχθές να πάρει μια πρώτη γεύση από τα F-35 χρησιμοποιώντας έναν Erieye καθώς τα δυο πρώτα ισραηλινά αεροσκάφη πήγαιναν από την Ιταλία στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το Flightradar24 η πτήση «ΟΥΡΑΝΟΣ 33» ενός Ε-145Η έφερε το αεροσκάφος νότια της Κρήτης στο αναμενόμενο ίχνος πτήσης των δυο F-35A περίπου την ώρα που τα δυο JSF περνούσαν από την περιοχή.  Ας σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και το 3ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (3ο ΚΕΠ – Ζήρος, Λασιθίου) το οποίο με τα μέσα αεροπορικής επιτήρησης και ελέγχου που διαθέτει συμπεριλαμβανομένου και του σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας, τρισδιάστατου (3D) ραντάρ HR-3000 HADR (High Power Air Defence Radar) θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μέρος της εικαζόμενης δοκιμής. Πάντως είναι πολύ πιθανό τα δύο ισραηλινά F-35 Adir να έφεραν ανακλαστήρες ώστε να μεγιστοποιήσουν το ίχνος τους για λόγους ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας. Σε κάθε περίπτωση εφόσον η δοκιμή πραγματοποιήθηκε, αποτελεί βήμα ορθής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της απειλής.

http://www.defence-point.gr/news/?p=167064

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας (και όπως μας επισήμανε και ο διευθυντής μας αλλά και κάποιοι παρατηρητικοί αναγνώστες) από φωτογραφίες των δυο ισραηλινών F-35I στην Ιταλία (όπως αυτή παραπάνω του συνεργάτη μας Daniele Faccioli τα ισραηλινά JSF φέρουν ανακλαστήρες μεγέθυνσης του RCS. Αυτοί είναι απαραίτητοι για τα στελθ αεροπλάνα όταν πετούν σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο για να «εξυπηρετούν» τον Έλεγχο Εναερίου Κυκλοφορίας, δηλαδή να τα βλέπουν. Να θυμίσουμε επίσης ότι σε πρόσφατο άρθρο μας για το IOC του F-35A στην Π&Δ είχαμε γράψει για την ανάγκη των ανακλαστήρων σε άσκηση αεράμυνας εναντίον GBAD (!) στην Mountain Home AFB διότι –σύμφωνα με την USAF- οι ελεγκτές της άσκησης δεν μπορούσαν να επισημάνουν τα F-35. Έτσι η όποια εικόνα αποκόμισαν τα ελληνικά ραντάρ (εάν βέβαια τελικά έγινε τέτοια απόπειρα) θα είναι παραλλαγμένη από τους ανακλαστήρες για το πραγματικό RCS τον αεροσκαφών.

http://www.ptisidiastima.com/f-35i-gr-2/

1 comment :

  1. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΝΑ "ΔΕΙΣ" ΕΝΑ STEALTH ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Irbis-E...ΚΑΙ ΑΚΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ FLIR / IRST ΤΟ stealth ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ χλμ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΚΑΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ...ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΡΕΣ ΕΝΟΣ STEALTH ΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ;;ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ-ΧΩΜΑ η ΝΕΡΟ;;ΕΓΩ ΛΕΩ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ...ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΔΩ

    https://theaviationist.com/2016/08/14/take-a-look-at-the-hovering-f-35b-through-a-high-definition-thermal-imager/

    ΑΡΑ ΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΕ FLIR / IRST ΟΠΩΣ ΤΑ Sukhoi-MIG-Rafale-EF-F16 Block60 ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΣΟ ΣΤΕΛΘ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ...ΣΤΑ 90 xlm KAI FYSIKA NA TO KANOYN KOΣΚΙΝΟ ΠΡΙΝ KAN TO KATAΛABEI.


    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete