2.12.16

Επίτιμος αρχηγός Γ.Ε.Σ Στρ/γος (ε.α), Χ.Μανωλάς: "Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο ή καλύτερα αντιμετωπίζει ανταρτοπόλεμο. Η Ελλάδα τι προτίθεται να κάνει;"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΡΘΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ "ΤΑΠ"

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΠΡΟ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΔΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

«Επρεπε να τρανταχτεί το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών από τις εκρήξεις και να θρηνήσει το Βέλγιο θύματα, για να αρχίσουμε να ανησυχούμε για θέματα ασφαλείας ή για να το θέσω καλύτερα για την Εθνική ασφάλεια. Μέχρι σήμερα όποιος τολμούσε να θέσει θέματα εθνικής ασφαλείας και εθνικών συμφερόντων σε σχέση με το προσφυγικό ήταν φασίστας ή δεν ήταν πολιτικώς ορθός. Σε κάθε περίπτωση δεν διήπετο από ανθρωπιστικές αρχές. Ξεκινώ από το ότι δεν είμαι ξενοφοβικός και διέπομαι από ανθρωπιστικές αρχές και το έχω αποδείξει κι έμπρακτα σε επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης που έχω διοικήσει μονάδες του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες διακρίθηκαν για την εκτέλεση της αποστολής τους με ανθρωπιά, αμεροληψία κι ευγένεια. Με καλοσύνη κι ανιδιοτέλεια που διακρίνει τον Έλληνα. Δεν μπορώ όμως να μη θλίβομαι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό, όσον αφορά τα θέματα εθνικών συμφερόντων κι εθνικής ασφάλειας. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τα τραβάμε όλα στα άκρα. Δεν μπορούμε δηλαδή να συνδυάσουμε και τον ανθρωπισμό μας αλλά και να διατηρούμε την εθνική ασφάλεια και να εξυπηρετούμε τα εθνικά συμφέροντά μας;

Άντε και να δεχθώ ότι για λόγους ανθρωπισμού αλλάξαμε την πολιτική μας του 2014, οπότε και είχαμε περι τους 80.000 παράνομα εισελθόντες στην χώρα σε σχέση με τους 800.000 του 2015, δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι από το καλοκαίρι και μετά του 2015, η Γερμανική πολιτική άλλαξε και σταδιακά έκλειναν τα σύνορα τους αλλά και τα σύνορα των υπολοίπων χωρών, Δυτ.Βαλκανίων, Βίσεγκραντ κλπ; Τι πιό λογικό να αλλάξουμε κι εμείς την πολιτική μας γραμμή, απόλυτα δικαιολογημένα και σύμφωνα με την πρακτική και των υπολοίπων χωρών. Τι άραγε μας κρατά αυτή την στιγμή και δεν αλλάζουμε την πολιτική μας; Η μόλις υπογραφείσα συμφωνία στις Βρυξέλλες, η οποία πρακτικά δεν θα εφαρμοσθεί;

Θα διερωτηθεί κανείς και τι να κάνουμε πρακτικά. Είναι απλό:
 • Να κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 • Να κλείσουμε τα σύνορά μας κι εμείς για λόγους ασφαλείας.
 • Να ενισχύσουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις στο Αιγαίο και να αναχαιτίζουμε τις προσφυγικές ροές, ενέργεια εφικτή.
 • Να φιλοξενήσουμε σε κλειστού τύπου φιλοξενίας σημεία τους πρόσφυγες/μετανάστες εντός της χώρας.
 • Να απελάσουμε τους παράνομα εισελθόντες στην χώρα μετανάστες.
 • Όλες οι κινήσεις να γίνονται με συνοδεία αστυνομικών οργάνων και να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία φιλοξενίας.
 • Να ενισχύσουμε την ασφάλεια μας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια σε δημόσιους χώρους και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, αδειάζοντάς τα λιμάνια Πειραιά, την Ειδομένη κλπ από πρόσφυγες.
 • Να ενισχύσουμε τις επαφές μας με την Γιουροπόλ .
 • Να ενισχύσουμε τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφαλείας, ασφάλειας κυβερνοχώρου κλπ.
 • Να θέσουμε σε ετοιμότητα τις αντιτρομοκρατικές μας μονάδες.
 • Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Αυτό αναγράφει η ΠΕΑ της χώρας και ας μην ξεχνά η κυβέρνηση ότι ασκεί την εξουσία της από τον λαό, για τον λαό και το Έθνος. Εντολοδότης είναι ο κυρίαρχος λαός, αυτής της χώρας, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Κι άν επιθυμούμε να παρέχουμε ανακούφιση σε πληθυσμούς που κινδυνεύουν στην χώρα τους, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει αυτή η χώρα και να λειτουργεί

Θα πεί πάλι κάποιος ότι κινδυνολογούμε, διότι δεν έχει υπάρξει περιστατικό τρομοκρατίας στην χώρα μας, οπότε εμείς παρακολουθούμε την κατάσταση κι είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, όπως αναφέρουν όλα τα ανακοινωθέντα μετά από οποιαδήποτε κυβερνητική σύσκεψη. Η απάντηση είναι το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν, διότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε ένα περιστατικό με ανάμειξη τρομοκρατών, από πρόσφυγες /μετανάστες θα έχει συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν από τώρα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο ή καλύτερα αντιμετωπίζει ανταρτοπόλεμο. Η Ελλάδα τι προτίθεται να κάνει;».

3 comments :

Anonymous said...

ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΩΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ "ΤΑΠ"...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΣΩ 2 ΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ....ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ Ν.Α.Τ.Ο ΝΑ ΤΕΙΝΕΙ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...ΕΝ'ΟΣΟ Η ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΧΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΥΠΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙ! ΠΟΣΩΣ ΔΕ ΟΤΑΝ ΤΟ Ν.Α.Τ.Ο ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ,ΕΝ'ΟΣΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ν.Α.Τ.Ο ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΕΤΕΡΟ ΜΕΛΟΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΟΒΑΡΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΝΑΤΟΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ;;

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ Ν.Α.Τ.Ο ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΕΝ'ΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ...ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ;;;ΕΙΝΑΙ "ΠΑΙΓΝΙΟ" ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΩΛΑ....ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ...ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΟΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟ "ΣΚΑΚΙ".

ΧΧΧΧ.

Anonymous said...

Τον στρατηγό τον απασχολεί ΜΟΝΟΝ η ασφάλεια του αγωγού!
Υπάρχει και μιά άλλη παράμετρος (έχει αναφερθεί βέβαια και η ιστοσελίδα, αλλά να το ξαναθυμηθούμε) Το αγροτικό πρόβλημα!
Ο αγωγός περνάει από τα πλέον εύφορα εδάφη της Βόρειας Ελλάδας, αχρηστεύει την αγροτική παραγωγή (όση έμεινε) και χρειάζεται μεγάλη απόσταση ασφαλείας περιμετρικά του αγωγού.
Η αγροτική παραγωγή των νησιών που κατακλύζονται από εισβολείς έπεσε κατακόρυφα, γιατί δεν μένουν στα hotspot, γυρίζουν σε όλο το νησί, μαζεύουν όλη την παραγωγή και ξεριζώνουν και τα φυτά, λερώνουν και αχρηστεύουν τα χωράφια αφοδεύοντας παντού...
Κατά τα άλλα η ευαισθησία του στρατηγού νομίζω ότι είναι επιλεκτική. Ο αγωγός και μόνον ο αγωγός.

ΙΣΧΥΣ said...

ΑΝΩΝΥΜΕ @8:29

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ/ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΠ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.