11/12/2016

Βουλγαρία: Έκρηξη δεξαμενών προπανίου σε αμαξοστοιχία

Σε επτά ανήλθαν τα θύματα από την έκρηξη δεξαμενών υγραερίου εμπορικής αμαξοστοιχίας που εξερράγη στο σταθμό του χωριού Χιτρίνο της επαρχίας Σούμεν στη Βουλγαρία. Αυτό δήλωσε ο διευθυντής της ‘Πυρασφάλειας και Προστασίας του Πληθυσμού’, Νικολάι Νικόλοφ. Οι μέχρι τώρα επίσημες πληροφορίες έλεγαν για πέντε νεκρούς. Σύμφωνα με τους ντόπιους ενδέχεται να έχουν πεθάνει και άλλοι, αρκετοί αναζητούνται. Το χωριό σχεδόν καταστράφηκε, πολλά σπίτια γκρεμίστηκαν από την έκρηξη και τραυματίστηκαν δεκάδες κάτοικοι. Η αμαξοστοιχία έφερε συρμούς δεξαμενών με προπυλένιο και τρεις με προπάνιο-βουτάνιο. Το βουλγαρικό πρακτορείο Blitz, αναφέρει ότι από την τρομακτική έκρηξη καταστράφηκε τελείως το κτήριο του σταθμού και πολλά σπίτια. Από τα ερείπια των σπιτιών ανασύρθηκαν πάνω από 10 άτομα βαριά τραυματισμένα. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής με ελικόπτερα. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι καταστράφηκαν τελείως 20 σπίτια, καθώς και το κτήριο της αστυνομίας στο χωριό. Το περιστατικό συνέβη το πρωί, 20 χιλιόμετρα από την πόλη Σούμεν.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΕΩΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΝ Ο ΣΥΡΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ή ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΝΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ Ο ΣΥΡΜΟΣ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, ΟΛΟΣ ΜΑΖΙ.

2 comments :

  1. Ο ΣΥΡΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΡΟΥΣΕ.ΚΑΠΩΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ...ΣΕ ΤΙ ΑΚΤΙΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ;ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΩΣ ΒΓΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ;ΕΝΤΑΞΕΙ, 200 ΤΟΝΟΙ ΑΕΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΤΑΝ,ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΑΦΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ...ΤΟΤΕ ΤΟ ΩΣΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ....ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΕΚΡΗΞΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΠΑΝΙΟ-ΒΟΥΤΑΝΙΟ...ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΥΛΗ.Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣΤΙΚΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Π-ΠΙΠΕΠΣΠΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΑΕΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ....ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΚΡΗΞΗΣ....Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΚΡΗΞΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΥΛΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ....ΕΤΣΙ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΚΡΗΞΗΣ ΤΗΣ ΝΙΤΡΟΓΛΥΚΕΡΙΝΗΣ(1200 - 1600 μ. ΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ),ΑΛΛΗ ΤΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΠΥΡΙΤΙΔΑΣ(6.000 m/sec),ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΠΙΚΡΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ(800m/sec ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟ ΚΑΙ 7.000m/sec ΟΤΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΙΕΣΘΕΙ)....Η ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΝΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΩΣΤΙΚΟ ΚΥΜΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete