08/12/2016

Συρία: Οι επαναστάτες ευχαρίστησαν το Ισραήλ για την επίθεσή του σε συριακή αεροπορική βάση

Εκπρόσωπος των ανταρτών της Συρίας ευχαρίστησε το Ισραήλ για την πρόσφατη επίθεσή του στην αεροπορική βάση Μέζε, νότιο-δυτικά της Δαμασκού. Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα «i24news» ο Χαλέφ Χαλάφ, δικηγόρος και ανώτερο στέλεχος του Επαναστατικού Διοικητικού Συμβουλίου της Συρίας, δήλωσε ότι «αν το Ισραήλ επαναλάβει ό, τι έκανε σήμερα το πρωί (πυραυλική επίθεση), θα πετύχουμε τη νίκη μέσα στις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε: «Είμαστε ευγνώμονες του Ισραήλ για την πυραυλική επίθεση στην αεροπορική βάση Μέζε». Επιπλέον, ο Χαλάφ αρνήθηκε πληροφορίες σχετικά με δεινά των αναρτών στο Χαλέπι. «Στον πόλεμο είναι ορισμένες φορές απαραίτητο οι Ισλαμιστές να υποχωρούν, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν πολλές χιλιάδες κακοποιούς (εννοεί τον συριακό στρατό) και μισθοφόρους από το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα, παλεύοντας με το καθεστώς», είπε ο Χαλάφ, σύμφωνα με την πηγή. Σημειώνεται ότι μετά από δύο ημέρες συγκρούσεων με τους εξτρεμιστές της ισλαμικής ομάδας ‘Τζάις αλ Ισλάμ’, ο συριακός στρατός κατάφερε να καταλάβει την πόλη Χαούς αλ Σαλάκ στην ανατολική Γούτα.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΡΩΣΣΙΚΑ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; ΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΒΡΑΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ; ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΙ (;;;!!!) ΕΙΤΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ "ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΑ". ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ;

Πολλοί ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν σήμερα την αυγή τα περίχωρα της στρατιωτικής βάσης Mazzé, στην περιφέρεια της Δαμασκού ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Sana. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Mazzé, που βρίσκεται στα 8 km στα Ν.Δ της συριακής πρωτεύουσας είναι η έδρα των υπηρεσιών πληροφοριών της συριακής πολεμικής αεροπορίας και διεθέτουν μια εκτενή φυλακή. «Στις 03H00 (01H00 GMT), ο ισραηλινός εχθρός εκτόξευσε πολλούς πυραύλους εδάφους -εδάφους από τα κατεχόμενα εδάφη»(Γκολάν), ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή. Αυτή μετέφερε ότι η επίθεση προκάλεσε μια πυρκαγιά αλλά όχι θύματα. Το φιλοαντιπολιτευόμενο syriahr ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις από το αεροδρόμιο και υπήρξαν εστίες φωτιάς. Το Sana διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι εξαπολύθηκαν από από μια θέση στα δυτικά του Tall Abou Nada ενός υψώματος στα υψίπεδα του κατεχόμενου συριακού Golan από το Ισραήλ. Είναι η 2η φορά σε 8 ημέρες που το Ισραήλ  πλήτει θέσεις πλησίον της Δαμασκού. Σύμφωνα με το παναραβικό τηλεοπτικό κανάλι Al-Mayadeen ισραηλινά μαχητικά έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Mezze στη Δαμασκό που γειτνιάζει με το προεδρικό μέγαρο. Το Al-Arabiya, μετέφερε ότι πυρακαγιές ξέσπασαν έξω από το αεροδρόμιο και ότι ήχησαν σειρήνες οχημάτων έκτακτης ανάγκης στην περιοχή.

http://www.dimpenews.com

1 comment :

  1. Anonymous8/12/16 20:12

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ.!!ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝΑΣ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ....ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete