05/12/2016

Η ΩΡΑ ΤΩΝ "ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ" ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕ.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ (ΕΑ) Π.Ν: “Πόσο πραγματικά έτοιμος είσαι για κρίση με την Τουρκία”;

Ευάγγελος Γεωργούσης, Αντιπτέραρχος(Ι) ε.α Επίτιμος Δκτης Δ.Α.Ε Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων: “Όχι άλλη Κύπρος στο Αιγαίο” !

Λάμπρος Τζούμης, Υποστρατήγος (ε.α): Τουρκική προκλητικότητα και η αποτροπή μέσα από τα συμπεράσματα της κρίσης του 1987

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":
- ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΕ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΡΙΣΗ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ. Η ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΣΑ ΗΤΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ, ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ. 
- ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΕ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ;  ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΗΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΕΘΜΟΝΗΔΕΝΙΣΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ; ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΜΟΝΟΝ ΚΑΘΑΡΣΙΣ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ.  "Η Χώρα μας εάν ενδώσει ή αποτύχει στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, θα χάσει κάθε ηθικό δικαίωμα να συνεχίσει να υπάρχει ως κρατική οντότητα, αλλά ίσως και ως εθνική, αφού ουδείς θα μας υπολήπτεται" ...."Το  δε σώφρον  του  άνανδρου  πρόσχημα."
- ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΕ ΤΖΟΥΜΗ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΄87 ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΠΙΤΥΧΗΣ (ΜΕΓΑΛΟ ΑΝ) ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΣΑΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΞΗΛΘΕ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΗ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΑΡΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΤΟ ..."ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ" ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΟΝΕΙΔΟΣ.

4 comments :

  1. Anonymous5/12/16 12:30

    Συγνώμη, (ΕΑ) σημάινει εν αποστρατία? Γιατί όλοι αυτοί οι λεβέντες γίνονται Λεωνίδες όταν αποστρατέυονται, όσο καιρό υπηρετούν κάνουν τις πάπιες!


    12G

    ReplyDelete
  2. Ακριβώς, Ε.Α σημαίνει εν αποστρατεία. Δεν γίνονται όλοι "Λεωνίδες", μερικοί συνεχίζουν ως ..."σκυφτούληδες". Η επίσημη , κατ'αυτούς εξήγηση στο γιατί δεν μιλούσαν όταν ήταν εν'ενεργεία είναι πως ο θεσμικός ρόλος τους δεν τους το επέτρεπε.

    ReplyDelete
  3. Anonymous5/12/16 17:44

    Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ''ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ'' ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  4. Anonymous6/12/16 00:40

    Όπως τα λες ΙΣΧΥΣ...όπως ακριβώς τα σχολιάζεις...
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ 'ΣΥ !

    ReplyDelete