19/12/2016

Τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο. Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος.

Εννέα νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στα δυτικά της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας του Βερολίνου, ένα φορτηγό έπεσε με ταχύτητα σε χριστουγεννιάτικη αγορά κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πρώτες ενδείξεις της αστυνομικής έρευνας υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση. H αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε πως ο οδηγός του φορτηγού έχει συλληφθεί ενώ ο συνοδηγός είναι νεκρός.

Το φορτηγό που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του κεντρικού Βερολίνου χθες βράδυ, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 48, ήταν πιθανώς επίθεση, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.Η αστυνομία του Βερολίνου χαρακτήρισε την ενέργεια του οδηγού σκόπιμη, με ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ενώ πρόσθεσε ότι ένας άνθρωπος που βρέθηκε νεκρός στο εσωτερικό του φορτηγού δεν ήταν ο οδηγός του.

Έφοδο σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στο εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο Tempelhof πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο. Η αστυνομία προχώρησε επίσης, στη σύλληψη ενός υπόπτου, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση, ο οποίος ανακρίνεται. Το φορτηγό είχε καταγραφεί στην Πολωνία και η αστυνομία εκτιμά ότι είχε κλαπεί από οικοδομή που βρίσκεται εκεί χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την τοποθεσία. Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, ο συλληφθείς ήρθε από το Πακιστάν και πέρασε στη Γερμανία μέσω του Πασάου, μια πόλη στα αυστριακά σύνορα. Επίσης ο ύποπτος φέρεται πως ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία για ήσσονος σημασίας αδικήματα.


ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment