09/11/2016

Έξι πλοία SAR δώρο στην Ακτοφυλακή της Τουρκίας από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Την ανάθεση σύμβασης από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (International Organization for Migration) για τη ναυπήγηση έξι σκαφών έρευνας και διάσωσης, ανακοίνωσαν τα ολλανδικά ναυπηγεία Damen. Η προμήθεια των σκαφών, που πρόκειται να παραδοθούν εντός του 2017 (τα δύο πρώτα τον Μάιο και τον Ιούνιο), χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο τελικός χρήστης είναι η Ακτοφυλακή της Τουρκίας (Türk Sahil Güvenliği), που σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τύπου θα τα χρησιμοποιήσει στις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών και προσφύγων. Τα εν λόγω σκάφη θα αποτελούν έκδοχο του τύπου Damen SAR 1906 και θα ναυπηγηθούν στη τουρκική θυγατρική της Damen, στα ναυπηγεία της Αττάλειας. Ας σημειωθεί ότι ο τύπος Damen SAR 1906 αποτελεί το προϊόν πενταετούς προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης που υλοποιήθηκε από τη Damen σε συνεργασία με το Βασιλικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης της Ολλανδίας (KNRM), το τεχνολογικό πανεπιστήμιο Delft και το ναυπηγικό γραφείο De Vries Lentsch. Πρόκειται για σκάφος παντός καιρού, με δυνατότητα αυτο-ανόρθωσης (επαναφοράς σε ορθή θέση), με σκάφος από αλουμίνιο και πιλοτήριο κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά. Η σχεδίαση του σκάφους βασίζεται στην τεχνολογία Axe Bow (πλώρη σχήματος «πέλεκυ»), η δε μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτύχει ανέρχεται σε 33+ κόμβους. Παρά το μικρό σχετικά μέγεθος του (μήκος 19 μέτρα) το SAR 1906 έχει δυνατότητα μεταφοράς 120 ναυαγών.

http://www.defence-point.gr/news/?p=164619

2 comments :

  1. Anonymous9/11/16 18:49

    Εμείς τους σώζουμε και οι τούρκοι παίρνουν τα δώρα...
    Αλλοίμονο στους λιμενικούς και ναυτικούς που έρχονται σε επαφή με τους λαθρό "σώζοντας τους" και αλλοίμονο στους αστυνομικούς και στρατιωτικούς που τους καταγράφουν...
    Η Ελλάδα είναι στην ΕΕ στην τουρκιά τα δώρα...
    Πάντως όλα τα "πολιτικώς ορθά" κόμματα [νδούλες, ποτάμια, ανέλ, πασόκια,και τσυριζαίοι] κόπτονται υπέρ της ΕΕ και της παραμονής μας σε αυτήν...

    ReplyDelete
  2. ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε, (ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

    ΑΥΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΠΘΝΙΚΙΣΤΩΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΚΑΙ Η Χ.Α ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ.

    Η Ε.Ε, ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ. ...ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΗΤΟ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ (ΑΔΕΛΦΗ) ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΤΙΥ ΕΓΝΟΙΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ. Η ΑΛΛΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΤΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΑ ΛΑΔΙΑ (ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ) ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΕΝΩ ΕΜΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ.ΔΥΟ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟΜΟΥΣ.

    ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε https://isxys.blogspot.com/2011/07/blog-post_9324.html ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΠΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ.

    ReplyDelete