23.11.16

Γερμανία: Έθεσαν υπό παρακολούθηση την Εθνικιστική οργάνωση "Reichsbürgerbewegung" (Πολίτες του Ραιχ)

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ, ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ, ΟΙ ΦΟΝΟΙ, ΟΙ ΚΛΕΨΙΕΣ, ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας θα θέσει υπό παρακολούθηση την ακροδεξιά οργάνωση Reichsbürger (σ.σ. «Πολίτες του Ράιχ», επίσης γνωστή ως Reichsbürgerbewegung, «Κίνημα των Πολιτών του Ράιχ»), δήλωσαν χθες αξιωματούχοι, μερικές εβδομάδες αφότου ένα μέλος της πυροβόλησε και σκότωσε έναν αστυνομικό. Η εξέλιξη καταγράφηκε μία εβδομάδα μετά την επισήμανση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα μέλη της ακροδεξιάς στη Γερμανία μοιάζουν να είναι όλο και πιο διατεθειμένα να διαπράξουν βίαιες ενέργειες και δικτυώνονται με ομοϊδεάτες τους, μέλη αντίστοιχων οργανώσεων σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ. Τα μέλη του «Κινήματος των Πολιτών του Ράιχ» δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή Γερμανία ως νόμιμο κράτος κι επιμένουν να υποδύονται ότι το πάλαι ποτέ «Γερμανικό Ράιχ» (Deutsche Reich) συνεχίζει να υπάρχει παρά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Συμφωνήσαμε αυτή την εβδομάδα ότι οι ‘Πολίτες του Ράιχ’ θα τεθούν υπό παρακολούθηση από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας σε ολόκληρη τη Γερμανία, (μια απόφαση) με άμεση ισχύ», ενημέρωσε την Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. «Ο κίνδυνος που απορρέει από αυτήν την οργάνωση αυξήθηκε σημαντικά τον τελευταίο χρόνο», πρόσθεσε σε μια γραπτή ανακοίνωση που έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών. «Είναι καιρός να εξετάσουμε πιο προσεκτικά τι κάνουν» τα μέλη της, έκρινε. Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει ότι η οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» έχει αρκετές χιλιάδες μέλη. Ένα από αυτά πυροβόλησε και σκότωσε έναν αστυνομικό στη Βαυαρία τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια εφόδου στο σπίτι του με σκοπό την κατάσχεση των κυνηγετικού και αθλητικού οπλισμού του, που οι γερμανικές αρχές του απαγόρευσαν να κατέχει διότι ανακάλυψαν ότι ήταν μέλος του κινήματος της ακροδεξιάς. Στο επεισόδιο τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί.

ΑΜΠΕ

No comments :