23.11.16

ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΣΤΑ 18

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ. ΟΙ Ε.Δ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΡΟΙ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΛΟΙΠΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ Ε.Δ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ 18 ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ Ε.Δ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΥΚΟΛΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ* ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ή/και ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΣΦΙΞΕΙ" ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟ 26ο ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΕΤΟΣ. ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 18-26 ΕΤΗ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΟΒΑΡΕΣ, ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΠΟΛΙΤΟΥ (ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ.

* ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ 2010, ΕΙΧΑΜΕ ΟΡΙΣΕΙ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ/ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Ε.Δ, ΘΗΤΕΙΑ 3 ΕΤΩΝ. ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ.

Υ.Γ: Η ΘΗΤΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΟΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΦΥΣΗΣΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΑΝ ΑΠΛΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ή ΑΝ ΑΠΛΑ ΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 18. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΑ Ως ..."Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ Ε.Δ" ΟΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ.
- Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
- Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
- Η ΤΡΙΤΗ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΔΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ...
ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ (ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ή ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΔΕ, ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΑΚΑΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ "ΘΡΑΝΙΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ή ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΣΤΟΛΟΙ Δ/Υ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΛΕΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ή ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΔΕΙΤΕ


3 comments :

Anonymous said...

ΙΣΧΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΠΟΝΟ ΠΑΛΙ. ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΝΑΙ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ.

|||

Anonymous said...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ||| ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ,ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ....Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 18 ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΟΠΛΙΤΗ/ΜΑΧΗΤΗ...ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΠΛΙΤΗ/ΜΑΧΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Π-Ο-Λ-Ε-Μ-Ι-Σ-Τ-Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ" ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΟΠΛΙΤΗ....ΜΑΧΗΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ,...ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ,ΠΡΩΤΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΟΝΙΔΙΟ,ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΕΤΗ*.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ.Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ,ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ...ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ,ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ,ΚΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥΣ.ΔΕΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑΞΥ 42:15-44:15
https://www.youtube.com/watch?v=dJocPHvLixY

*ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ
"Η τάξις των πολεμιστών αποτελούμενη από άνδρας με θείαν καταγωγήν, εξεχώρισεν ευθύς εξ αρχής και κατώκει χωριστά από τας άλλας"(IV, 110, Α)

"και γενικώς είχον οικοδομήσει εις το μέρος αυτό όλα όσα εχρειάζοντο εις την ΚΟΙΝΗΝ διαβίωσιν των πολεμιστών και των ιερέων, χωρίς όμως να συγκεντρώσουν χρυσόν και άργυρον"(IV, 112, C).

ΖΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΖΙ ....ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΜΙΘΕΟΙ,ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ,ΙΑΣΩΝ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ κ.λ.π

ΧΧΧΧ.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ TELEMACHUS said...

ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΑΝΑΡΧΙΔΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΦΥΛΑΚΕΙΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΥΡ! ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΠΙΑ. ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.