29.11.16

Ρωσικός Τύπος: "Οι Αμερικανοί σκότωσαν τους Τούρκους στρατιώτες στη βόρειο Συρία" - Επίθεση PKK σε αγωγό φυσικού αερίου

Η κύρια γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου στην περιοχή της Σιίρτ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, δέχθηκε επίθεση από ομάδα Κούρδων αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK. “Σύμφωνα με σχετικές αναφορές η επίθεση έγινε στο 20ο χιλιόμετρο της διαδρομής «Kurtalan-Gökçebağ»από την τρομοκρατική οργάνωση του PKK”, γράφει το ‘f5Haber’. Ο διοικητής της Σιίρτ, Μουσταφά Τουτουλμάζ, στο λογαριασμό του στο Twitter έγραψε ότι οι τρομοκράτες του PKK ανατίναξαν τον αγωγό φυσικού αερίου και ομάδα συνεργείου της εταιρείας Botas έσπευσε για να αποκαταστήσει τη ζημιά. Η παροχή προς την πόλη διακόπηκε.

Το περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα με επίθεση «άγνωστων αεροσκαφών» κατά θέσεων του τουρκικού στρατού, όπου σκοτώθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και δεκάδες τραυματίσθηκαν, αναφέρεται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης (Nezavisimaya gazetα και το Sputnik) ως «χτύπημα των Αμερικανών κατά του τουρκικού στρατού».

Το δημοσίευμα που αναφέρεται σε αυτό είναι η ιστοσελίδα «nerinaazad.net» που εκφράζει τις κουρδικές θέσεις στη Μέση Ανατολή.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παρέμβαση του Ρώσου προέδρου (Πούτιν και Ερντογάν τηλεφωνήθηκαν δύο φορές σε δύο ημέρες) απέτρεψε έναν πιθανό εκτεταμένο πόλεμο μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας για το θέμα αυτό. Τουρκικά δημοσιεύματα θεωρούσαν ότι η αεροπορική επίθεση έγινε από μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας κατά του τουρκικού στρατού.  Τα τηλεφωνήματα των επικεφαλών της Τουρκίας και της Ρωσίας την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν καθοριστικά για το ποιος έκανε την επίθεση. Σύμφωνα με πηγές- γράφει το δημοσίευμα στην τουρκική- ούτε η Μόσχα, ούτε η Δαμασκός βρίσκονται πίσω από το περιστατικό. Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απέστειλε εκ μέρους του Πούτιν στον Ερντογάν μήνυμα συλλυπητηρίων για το θάνατο των τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών, όταν ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

The Hellenic Information Team

No comments :