9.11.16

Τουρκία: «Οι Αμερικανοί μας πρόδωσαν- έριξαν ενισχύσεις στους Κούρδους της Συρίας» - Συνάντηση Ιρανού διοικητή με τον ηγέτη του PKK

Οι Αμερικανοί οι οποίοι ανακοίνωσαν στενή συνεργασία με την Τουρκία για την επιχείρηση στη Ράκα, έστειλαν στην επαρχία Αλ Χασάκα στρατιωτικές προμήθειες προς τους Κούρδους του YPG με ελικόπτερα μια κίνηση που η Άγκυρα τη θεωρεί ως προδοσία. «Ελικόπτερα και αεροσκάφη που ανήκουν στον αμερικανικό στρατό έριξαν πυροβόλα όπλα διαμετρημάτων 12-44mm, χειροκίνητες αντιαεροπορικές ρουκέτες, εκρηκτικά , βαρύ και ελαφρύ οπλισμό στην τρομοκρατική οργάνωση», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα. Τόσο η Τουρκία, όσο και οι αντιπολιτευτικές ομάδες που πολεμούν κατά των τρομοκρατών του Daesh και κατά του καθεστώτος του Άσαντ, αντιτίθενται σθεναρά στην προμήθεια αυτών των όπλων (προς τους Κούρδους). Η ρίψη των προμηθειών αυτών έγινε ώρες μετά την ανακοίνωση των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, στις οποίες εμπεριέχονται Κούρδοι του YPG, για έναρξη των επιχειρήσεων κατά του Daesh στη Ράκα. Το δημοσίευα της «Yeni Şafak» επισημαίνει ότι η λεγόμενη επίθεση στη Ράκα είναι ένα σκηνοθετημένο show για την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον, αφού οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας βρίσκονται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από τη Ράκα. Σημειώνεται, επίσης, ότι στόχος της ενίσχυσης των Κούρδων της Συρίας είναι η κατάληψη της πόλης Αλ Μπάμπ.

Το Ιράν θα αυξήσει την στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς το Κουρδικός Εργατικό Κόμμα- PKK, εφ’ όσον συμμετάσχουν στην επιχείρηση της Μοσούλης, αναφέρει η τουρκική «Γενί Σαφάκ». «Ο διοικητής των δυνάμεων της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, Κασέμ Σολεϊμανί, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Τζεμίλ Μπαγίκ, ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK στην πόλη του βόρειου Ιράκ Αλ Σουλεϊμανίγια, σύμφωνα με την κουρδική ιστοσελίδα ‘basnews’», γράφει η τουρκική εφημερίδα. Ο Σολεϊμανί ζήτησε από τον Μπαγίκ να στείλει μαχητές του PKK στην Σιντζάρ για να λάβουν μέρος στη συνεχιζόμενη επιχείρηση με τελικό στόχο να πολεμήσουν στη Μοσούλη κατά της τρομοκρατικής ομάδας του Daesh. «Σύμφωνα με την κουρδική ιστοσελίδα, που πρόσκειται στο κουρδικό δημοκρατικό κόμμα της ημιαυτόνομης περιοχής στο βόρειο Ιράκ, ο Ιράν αξιωματούχος υποσχέθηκε στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς το PKK από την Τεχεράνη, έκανε επίσης πρόταση για μετακίνηση των μαχητών του PKK σε περιοχές του Ιράκ που ελέγχονται από το Ιράν για την ασφάλεια τους από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές», γράφει η εφημερίδα.

The Hellenic Information Team

No comments :