16/11/2016

Αντιπλοικούς πυραύλους P-800 Oniks κατα χερσαίων στόχων ανταρτών χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι στη Συρία

Εκπλήξεις περιελάμβανε η σημερινή επίθεση των Ρωσικών και των Συριακών δυνάμεων κατά στόχων των ανταρτών αφού εκτός από πυραύλους 3M14T Calibr NK και τους βομβαρδισμούς των Su-33 οι Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και αντιπλοικούς πυραύλους επάκτιου πυροβολικού τύπου P-800 Oniks. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας σήμερα το πρωί πύραυλοι τύπου P-800 Oniks του συστήματος K-300P Bastion-P έπληξαν στόχους των ανταρτών στο εσωτερικό της Συρίας. Το σύστημα K-300P Bastion-P είναι ανεπτυγμένο σε υπόγειες βάσεις σε λόφους στην δυτική Συρία στην περιοχή της παραθαλάσσιας πόλης Banyias σε απόσταση 30 χλμ από τις ακτές. Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι εκτοξευτές του πυραυλικού συστήματος K-300P Bastion-P προφυλάσσονται εντός υπόγειων χώρων και για πρώτη φορά τα βλήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις όμως όχι κατά πλοίων αλλά κατά χερσαίων στόχων. Η εξέλιξη αυτή είναι πραγματικά επιχειρησιακά πρωτόγνωρη, αφού τα βλήματα αυτά σχεδιάστηκαν για την καταστροφή πλοίων και όχι χερσαίων στόχων. Η αλλαγή της χρήσης των βλημάτων αυτών συνιστά έκπληξη τεραστίων διαστάσεων ανατρέποντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τους ρωσικούς αντιπλοικούς πυραύλους.

Ο κάθετα εκτοξευόμενος πύραυλος P-800 Oniks (NATO: SS-N-26 «Strobile»), έχει μήκος 8,9 μέτρα, διάμετρο 0,7 μέτρα, άνοιγμα πτερύγων 1,7 μέτρα και βάρος 3,1 τόνους. Το βλήμα χάρις στο κινητήρα τεχνολογίας ramjet επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 2 Mach κατά την διάρκεια της πλεύσης σε χαμηλό ύψος και μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 300 χλμ. Η πολεμική κεφαλή του βλήματος έχει βάρος 250 κιλά και η καθοδήγηση του πυραύλου προς το στόχο επιτυγχάνεται χάρις σε ένα μονοπαλμικό ενεργό ραντάρ αναπήδησης συχνότητας που το βλήμα διαθέτει, το οποίο έχει εμβέλεια 50 χλμ. Σύμφωνα με το βίντεο που το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε οι πύραυλοι έπληξαν μεγάλους σε όγκο στατικού στόχους γεγονός που διευκολύνει τον αισθητήρα του βλήματος. Η δε μεγάλη σε βάρος πολεμική κεφαλή επιτρέπει την επίτευξη σοβαρούς και καταστρεπτικούς πλήγματος επί των στόχων. Εκτός από τα βλήματα P-800 Oniks οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να χρησιμοποιήσουν από τις βάσεις τους στην Ρωσία και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά που διαθέτουν κατά των ανταρτών και του ISIS και πιο συγκεκριμένα τα βομβαρδιστικά Tu-160 Beliy Lebed και Tu-95MS Bear. Όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές τα αεροσκάφη αυτά βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και τα πυρομαχικά έχουν ήδη φορτωθεί στα εν λόγω βομβαρδιστικά αναμένοντας τις σχετικές εντολές για την πραγματοποίηση αποστολών πάνω από την Συρία.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ: http://www.viadiplomacy.gr/antiplikous-piravlous-p-800-oniks-kata-cherseon-stochon-antarton-chrisimopiisan-rosi-sti-siria-video/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Στόχους του FSA στην Homs και στο Idlib με Su-33 και πυραύλους 3M14T Calibr NK έπληξε ο Ρωσικός Στόλος (Video)

No comments :

Post a Comment