25/11/2016

Έγγραφο του ΓΕΕΘΑ αποκαλύπτει το σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας που έχει δημιουργηθεί λόγω των hot spots

Τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο μεταδίδουν μια εικόνα που δημιουργεί πολύ μεγάλα ερωτήματα.
-  Γίνεται λόγος για “αύξηση της εγκληματικότητας σε περιοχές όπου λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών.
-  Για την ασφάλεια των στελεχών, κρίνεται σκόπιμη η λήψη “παθητικών μέτρων προστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων”. Τα μέτρα που προτείνονται είναι:
• Να αποφεύγουν να κυκλοφορούν πεζή κατά μόνας.
• Να προτιμούν πολυσύχναστες οδούς.
• Να αποφεύγουν να φέρουν τιμαλφή αντικείμενα, καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά.
• Να ενημερώνουν τις οικογένειές τους για το που πάνε και που βρίσκονται.
• Να έχουν στις ταχείες κλήσεις του κινητού τους το τηλέφωνο του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.
• Να βρίσκονται σε εγρήγορση για την περίπτωση που κάποιος τους παρακολουθήσει κι αν αυτο συμβεί να σπεύσουν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Τα μέτρα που προτείνονται παραπέμπουν σε …κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το έγγραφο: http://www.militaire.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ "ΑΝΩΔΥΝΟ" ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΑ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

2 comments :

  1. "Για την ασφάλεια των στελεχών, κρίνεται σκόπιμη η λήψη “παθητικών μέτρων προστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων”."
    Δηλαδή όταν κάποιος σε κυνηγάει με μαχαίρι τι θα κάνεις; Θα ανοίξεις διάλογο; Για την ασφάλεια των στελεχών θα χρειαστεί να οπλοφορούν και να έχουν δικαίωμα χρήσης των όπλων τους και όχι να περιμένουν έγκριση του εισαγγελέα αν θα τους επιτρέψει να ρίξουν και να γίνονται μακαρίτες μέχρι να έρθει η απάντηση.
    Πάντως ωραία ιδέα η λήψη “παθητικών μέτρων προστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων”. Προτείνω να εφαρμοστεί σε όλα τα κυβερνητικά κοπρόσκυλα που τους φυλάνε από 10 ως 100 ένστολοι (φλαμπουράρης) διότι αποτελούν στόχο!!!
    Έτσι θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν 10.000 αστυνομικοί και να φυλάνε τους πολίτες που μας έχει ταράξει η εγκληματικότητα!

    ReplyDelete