24/11/2016

H Microsoft μέσω των Windows 10 διαθέτει δεδομένα τηλεμετρίας σε τρίτους.

Η Microsoft φέρεται να έκλεισε πρόσφατα μια συμφωνία με την εταιρεία ασφαλείας FireEye, σύμφωνα με μια δημοσίευση που έγινε στο Αυστραλιανό magazin Arn. Η συμφωνία δίνει πρόσβαση στην FireEye σε όλα τα δεδομένα τηλεμετρίας που συλλέγουν τα Windows 10. Η δημοσίευση αναφέρει ότι η FireEye θα προσφέρει σαν αντάλλαγμα στη Microsoft το λογισμικό της εταιρείας iSIGHT Intelligence που θα χρησιμοποιηθεί από το Windows Defender Advanced Threat Protection σε όλες τις συσκευές με Windows 10. Το λογισμικό iSIGHT Intelligence της FireEye είναι μια εφαρμογή πρόληψης για μελλοντικές απειλές που μπορεί να ελέγξει αν οι επιχειρήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις και τα εργαλεία για να αποκόψουν κάποια επίθεση. Η εταιρεία θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα τηλεμετρίας όλων των συσκευών με Windows 10. Μια επισκόπηση του ποιες εκδόσεις των Windows συμπεριλαμβάνονται παρέχονται στη σελίδα του TechNet στο Web. Εν τω μεταξύ, ούτε η FireEye, ούτε η Microsoft ή η δημοσίευση του ARN αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά για το εύρος των δεδομένων τηλεμετρίας που θα έχει η FireEye στην διάθεσή της. Προς το παρόν οι όροι της συμφωνίας δεν είναι πληρως γνωστοί και έτσι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η FireEye αποκτά πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα τηλεμετρίας. Το γεγονός ότι δεδομένα τηλεμετρίας προσφέρονται σε τρίτους είναι αρκετά προβληματικό.

Σύμφωνα όμως με τους όρους παροχής υπηρεσιών της Microsoft, τα παραπάνω μάλλον ήταν αναμενόμενα: «Μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τη συγκατάθεσή σας ή όπως απαιτείται, για την ολοκλήρωση οποιασδήποτε συναλλαγής ή για την παροχή οποιουδήποτε προϊόντος έχετε ζητήσει ή εξουσιοδοτήσει. Μοιραζόμαστε επίσης δεδομένα με συγγενείς και θυγατρικές εταιρείες της Microsoft, με προμηθευτές που εργάζονται για λογαριασμό μας, όταν απαιτείται από το νόμο ή για να ανταποκριθούμε σε νομικές διαδικασίες, για να προστατεύσουμε τους πελάτες μας, για την προστασία της ζωής, για να διατηρηθεί η ασφάλεια των προϊόντων μας και για την προστασία των δικαιωμάτων ή της ιδιοκτησίας της Microsoft.»

Aναλυτικά τα δεδομένα που συλλέγει η Microsoft, σύμφωνα με τους όρους χρήσης του κάθε λογισμικού: https://secnews.gr/150878/microsoft-fireeye-and-telemetry-data/

No comments :

Post a Comment