03/11/2016

ΠΕΡΙ ΤΕΜΕΝΟΥΣ…

Μία μικρή ομάδα Ελλήνων πατριωτών αποφάσισε να κάνει κατάληψη στο χώρο που πρόκειται να εγερθεί το κτίριο της ανηθικότητας της, του εκφυλισμού και της παρακμής, ή αλλιώς, το μουσουλμανικό τέμενος. Πάμπολλες οι δικαιολογίες των πολιτικάντηδων, έφτασαν δε σημείο να θυμηθούν και δηλώσεις παλαιών πολιτικών, όπως του Μεταξά και του κουφού «εθνάρχη», όταν οι τελευταίοι έδιναν υποσχέσεις για κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, αλλά οι υποσχέσεις έμειναν μόνο στα λόγια. Σήμερα δε, που η ανθελληνική πλευρά της ολομέλειας του κοινοβουλίου, αποφάσισε την ανέγερση του τεμένους, αυτό σημαίνει ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δε σημαίνει και την ορθότητά του.

Η ηθική πλευρά του ζητήματος επιβάλλει την μη ανέγερση του τεμένους, διότι είναι σαν να θέλουμε να ενσωματώσουμε στα σπλάχνα της Ελληνικής κοινωνίας ό,τι πιο άπονο, μοχθηρό, ελεεινό, αισχρό, βλαβερό, ακατάλληλο, άθλιο και ανισσόροπο έχει υπάρξει στη φύση, το μουσουλμανικό στοιχείο. Και όλα αυτά δεν είναι απλά αφηγήματα της χρυσαυγίτικης πλευράς, όπως θέλουν κάποιοι να υποστηρίζουν, αλλά είναι γεγονότα καταγεγραμμένα στην παγκόσμια ιστορία και όχι μόνο. Η νεώτερη Ελληνική ιστορία βρίθει από τις «πολιτισμικές» ενέργειες που δέχθηκε ο Ελληνισμός στα 400 χρόνια με την δια της βίας συγκατοίκηση με τους αλλόφυλους. Για να μην μιλήσουμε για τις σημερινές «πολιτισμικές» τους δραστηριότητες όπως τα δημόσια μαστιγώματα, η δημόσια σφαγή αιγοπροβάτων (ραμαζάνι), η ο γενετήσιος ακρωτηριασμός γυναικών (κλειτοριδεκτομή), που λαμβάνει χώρα στην πληθώρα των μουσουλμανικών κρατών.

Σήμερα, οι μισέλληνες και οι απάτριδες βγαίνουν στα κανάλια για να μας εκδηλώσουν την ρατσιστικότητα του φαινομένου της κατάληψης στο βοτανικό, αγνοώντας ηθελημένα ότι, πίσω από τον ορισμό «ρατσιστικότητα», υπάρχει και η προσωπική άποψη και τα προσωπικά πιστεύω του κάθε Έλληνα πολίτη. Και το τι θέλει και τι πιστεύει η πληθώρα της Ελληνικής κοινωνίας, αν ερωτηθεί, τότε όχι ο βοτανικός, αλλά ούτε η πλατεία Συντάγματος που είναι παραπάνω θα μπορέσει να δεχτεί το «οχι» των Ελλήνων, σε περίπτωση πανεθνικού συλλαλητηρίου. Αλλά ποιος να κάνει πανεθνική έγερση των Ελλήνων για ένα τόσο σοβαρότατο ζήτημα, ο Ιερώνυμος της σιωπής και της αναποτελεσματικότητας;

Στον αντίποδα των μη ενεργειών του θρησκευτικού ηγέτη, μόνο η Χρυσή Αυγή έδωσε και δίνει καθημερινά μάχες για το ζήτημα του τεμένους, όπως έγινε και με τη συγκέντρωση προχθές στον βοτανικό, αλλά ο αποκλεισμός της από κάθε μορφή επικοινωνίας με τον απλό Έλληνα δυσχεράνει το έργο της.

Θα κλείσουμε με ένα απόσπασμα ενός άρθρου που είχε γίνει ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στην καθημερινή, όπου ο αρθογράφος κ. Μαγκλίνης έγραψε για μία σύντομη συζήτηση που είχε με έναν αιγύπτιο, σε μία έκθεση βιβλίου στο εξωτερικό. «Άρθρο του κ. Μαγκλίνη στις 20-10-015, «καθημερινή». Ο αρθρογράφος βρέθηκε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη, όπου διεξάγονταν η έκθεση βιβλίου. Εκεί έπιασε συζήτηση με κάποιον εν ονόματι Σέιφ, επιχειρηματία από την Αίγυπτο.

Δώστε προσοχή στο διάλογο που ακολουθεί:
Με κοίταξε λίγο πιο σκεφτικός αυτή τη φορά ο Σέιφ και με ξάφνιασε: 
- «Κοίτα, καλύτερα να μη φτιάξετε τέμενος». 
«Γιατί;», (τον ρώτησα έκπληκτος, έκπληκτος που ένας μουσουλμάνος από την Αίγυπτο μου έλεγε κάτι τέτοιο). 
- «Διότι, (μου απάντησε πολύ ήρεμα), θα αποκτήσετε εύκολα φονταμενταλιστές στην Ελλάδα. Οργανωμένους φανατικούς. Τα τεμένη στις δυτικές χώρες μετατρέπονται πολύ συχνά σε κέντρα διασποράς μίσους και στρατολόγησης τρομοκρατών. Ας προσεύχονται στα σπίτια τους. Σ’ το λέει αυτό ένας άνθρωπος που προέρχεται από μία χώρα που έχει πληγεί απ’ τον φανατισμό. Πρώτοι εμείς υποφέρουμε από αυτούς τους τύπους, ξέρεις».

Σ. Παιδάκος
https://ethnikismos.net/

1 comment :

  1. Anonymous3/11/16 21:54

    https://www.youtube.com/watch?v=vISJeNE92VQ

    ReplyDelete