17/11/2016

Χίος: Ομάδα εισβολέων έκλεψε βεγγαλικά και τα εκτοξεύε προς τα σπίτια των περιοίκων - Κάλεσμα επιτροπής αγώνα κατοίκων της Νήσου

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, μέσα στην τάφρο του κάστρου της πόλης, με πρωταγωνιστές ομάδα λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες διέρρηξαν κατάστημα της περιοχής μέσα από το οποίο πήραν μεγάλη ποσότητα βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, τα οποία εκτόξευσαν μέσα από τον καταυλισμό προς πάσα κατεύθυνση, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στα μπαλκόνια έκπληκτοι. Κάηκαν σκηνές, (σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο καταυλισμός στη Σούδα καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος του), έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων και βιτρίνες καταστημάτων, ενώ άγνωστος είναι ως τώρα ο αριθμός συλλήψεων μεταναστών και προσφύγων. Τελικά τα επεισόδια έληξαν με παρέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ, τα οποία έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Στο σημείο επικράτησε ταραχή, ενώ οι αρχές απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και τα ΜΑΤ έκλεισαν τις εισόδους προς τον καταυλισμό. Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης άτομα από τον χώρο της Χρυσής Αυγής άρχισαν να καλούν σε συγκέντρωση στην περιοχή. Με την εμφάνισή τους, αρκετοί από τους οποίους κρατούσαν και σιδηρολοστούς, τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερη ακτίνα, ενώ αναφέρεται ότι προπηλακίστηκαν ακόμα και συλληφθέντες λαθρομετανάστες μέσα σε κλούβα της Αστυνομίας. Τα επεισόδια σταμάτησαν περίπου στις 3 τα χαράματα, σήμερα Πέμπτη.

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=DDlW6fx_EnA

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ: Έβαλαν φωτιές στον καταυλισμό και έσπασαν αυτοκίνητα και καταστήματα

Εγκαταλελειμμένο πεδίο μάχης θύμιζε το πρωί της Πέμπτης ο καταυλισμός λαθροπροσφύγων της Σούδας στη Χίο, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα. Στάχτη και αποκαΐδια, καμένες κουβέρτες και προσωπικά αντικείμενα, αλλά και διάσπαρτες ζημιές σε όλο τον καταυλισμό συνθέτουν τη σημερινή θλιβερή εικόνα. Τα πνεύματα παραμένουν οξυμένα και εκσκαφείς μαζεύουν τα αποκαΐδια στον καταυλισμό. Μέχρι και σήμερα το πρωί αστυνομία και πυροσβεστική βρίσκονταν επί ποδός υπό τον φόβο νέων επεισοδίων παρότι η ένταση εκτονώθηκε από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης οπότε και αποκαταστάθηκε η τάξη. Από την πλευρά της η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 37 προσαγωγές υπόπτων, ανάμεσά τους και 2 μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και στη σύλληψη 2 λαθρομεταναστών που φαίνεται ότι πρωταγωνίστησαν τα επεισόδια. Κατά τη διάρκεια των αναταραχών τραυματίστηκαν 4 λαθρομετανάστες ενώ μία έγκυος γυναίκα που διέμενε στον καταυλισμό μετακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου σε κατάσταση σοκ. Τα πρόχειρα καταλύματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

ΦΩΤΟ ΕΔΩ: http://www.protothema.gr/

ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
https://www.youtube.com/watch?v=bfPBXvkG-U8
https://www.youtube.com/watch?v=T2ircODN9yA

"To Σάββατο στις 7.00 μ.μ. η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα για το προσφυγικό, καλεί σε συγκέντρωση ενημέρωση στην ΠΕΚΕΒ, με θέμα τις κινητοποιήσεις πριν και μετά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων στις 22 Νοεμβρίου, ώστε να αποτραπεί κατ’ αρχήν Δικαστικά το άνοιγμα Φυλακών για μετανάστες – πρόσφυγες στο Μερσινίδι."

No comments :

Post a Comment