01/11/2016

Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις για να μην κόψουν Δημόσιο…

Την ώρα που η περιοχή ολόκληρη βρίσκεται στο αέρα και οι απειλές σοβαρότατης αποσταθεροποίησης εξαιτίας της συμπεριφοράς της Τουρκίας είναι πιο αξιόπιστες από ποτέ, η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να μην μειώσει το Δημόσιο εκεί που ξεχειλίζει και εξορθολογήσει τη λειτουργία του, κόβει κι άλλα από τον προϋπολογισμό του, αναζητώντας τα 400 εκατομμύρια ευρώ, μέρος της «τρύπας» που ανακάλυψαν οι δανειστές. Όχι ότι και σε αυτό τον τομέα δεν υπάρχει «λίπος» που αποστερεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις αποτροπή και μαχητική ισχύ, διότι ένας ακόμα τομέας του Δημοσίου είναι που δεν θα ξέφευγε από τον γενικό κανόνα. Μόνο που υποκύπτοντας σε πιέσεις τοπικών παραγόντων δεν έχουν κάνει επί της ουσίας τίποτα για τη μείωση του μεγέθους και της διασποράς άχρηστων εντελώς υποδομών, εξοικονομώντας πολύ σημαντικά ποσά. Αυτά τα 400 στρατόπεδα που είχε αποφασιστεί να κλείσουν τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι, μη γκρινιάζουν πολιτευτές και τοπικοί παράγοντες… Όπως μεταδίδει η «Ημερησία», χθες, οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, είχαν συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό κύριο Δημήτρη Βίτσα, προκειμένου να εξειδικευτεί, κωδικό προς κωδικό, από πού θα εξοικονομηθούν τα 400 εκατ. ευρώ που προβλέπει για φέτος το Μνημόνιο, από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Δημήτρης Βίτσας επικαλέστηκε και ορθά, λόγους εθνικής ασφάλειας, προκειμένου να αντικρούσει τις πιέσεις των δανειστών και μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Έχουμε από τη μια πλευρά το ΝΑΤΟ που ζητάει συγκεκριμένο ποσοστό του ΑΕΠ να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες και από την άλλη τη συμφωνία και τους δανειστές να λένε “κόφτε”. Εμείς επιμένουμε στα εξής: Πρώτον, έχουμε απειλή. Δεύτερον, ένας προϋπολογισμός όπως και ένας ισολογισμός, στο τέλος, έχουν πέρα από δαπάνες και τον τομέα των εσόδων. Τρίτον, η ανεκμετάλλευτη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αξιοποιηθεί. Αν αξιοποιηθεί το 20% της περιουσίας που δεν χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς, με απόδοση 5% ως ενοίκιο το χρόνο, συγκεντρώνεται ετησίως ένα ποσόν ύψους 150-200 εκατομμύρια ευρώ. Είμαστε σε μία συζήτηση για αυτό. Δεν μπορεί να ζητάμε και άλλες μειώσεις από τα στελέχη που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αφορά σε 700.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών πάνω από 30%». Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε αναφέρει ότι θα βρεθούν «ισοδύναμα μέτρα» για να μην «παγώσει» το μισθολόγιο των αξιωματικών. Ακόμα ψάχνει και η προθεσμία πέρασε…

http://www.defence-point.gr/news/?p=164068

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΛΕΕΙ Ο ΒΙΤΣΑΣ..."Έχουμε από τη μια πλευρά το ΝΑΤΟ που ζητάει συγκεκριμένο ποσοστό του ΑΕΠ να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες και από την άλλη τη συμφωνία και τους δανειστές να λένε «κόφτε»." ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΟΡΘΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΜΗΜΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ. ΤΑ 400 ΕΚ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ (ΥΓΕΙΑΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ) ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΧΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ. Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΥΤΕ 1% (0,6) ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΙΡΗΝΙΣΤΩΝ ΧΙΠΙΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Σε νέες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις οδηγεί η ανικανότητα

No comments :

Post a Comment