28.11.16

Βουλγαρία: Ακροδεξιά κόμματα διαδήλωσαν κατά της Συνθήκης Νεϊγύ

Σχεδόν εκατό υποστηρικτές του «Πατριωτικού Μετώπου» και του Ataka, κατέβηκαν σε πορεία στην πλατεία της βουλγαρικής πρωτεύουσας, Σόφια, «Γέφυρα του Λιονταριού». Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν ρυθμικά «Ελευθερία ή Θάνατος» και «Για την Βουλγαρία», σύμφωνα με το δημοσίευμα. Διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο της «Πριγκίπισσας Μαρίας Λουίζας», προς την κατεύθυνση της Κεντρικής Αγοράς. Η πομπή σε μεγάλο βαθμό φρουρούνταν από τη αστυνομία. Οι ακροδεξιοί Βούλγαροι διαμαρτύρονταν για την υπογραφής της Συνθήκης της Νεϊγύ στις 27 Νοεμβρίου 1919, που θεωρείται από τους Βουλγάρους ως «δεύτερη εθνική καταστροφή», αφού αποκλείστηκε στη Βουλγαρία η έξοδός της προς το Αιγαίο Πέλαγος.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΛΛΗ ΤΟΣΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΩΣ ΜΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΣΚΕΤΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Υ.Γ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ. ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ, ΤΟ ΛΕΜΕ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ. ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ.  

No comments :