07/11/2016

"Στρατιωτικοί ιατροί νικούν σπάνιο καρκίνο του μαστού"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΜΕ...
1) ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ; ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ;
2) ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΙΔΙΩΤΗ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ; 
3) "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ" ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ.
4) ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΚΙΣΟΥΝ ΠΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΙΚΑΝΟΤΑΤΗ ΙΑΤΡΟΣ) ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ.
5) ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΑΞΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΜΑΣ, ΜΕΝΕΙ, ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ, ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

Με ένα σπάνιο περιστατικό καρκίνου του μαστού ήρθαν αντιμέτωποι στρατιωτικοί ιατροί από τη ΣΜΥ και το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η παρουσίαση αυτού του σπάνιου περιστατικού όγκου στήθους που αφορούσε γυναίκα ιδιώτη 65 ετών από την πόλη των Τρικάλων, έγινε στο 26ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη από τη Γενική Χειρουργό της ΣΜΥ, Αντισυνταγματάρχη Ι. Κωνσταντιάδου. Μαζί με τους συναδέλφους της Αντισυνταγματάρχη Ν. Ξηρό, Διευθυντή Χειρουργικής κλινικής 404 ΓΣΝ Λάρισας και Ταγματάρχη Κ. Παιδοκούκη, Διευθυντή Αναισθησιολογικού τμήματος του ιδίου νοσοκομείου, αντιμετώπισαν με επιτυχία τον σπάνιο όγκο και βγήκαν νικητές από την μάχη με τον καρκίνο. Τέλειο ιατρικό team από εξαίρετους επιστημόνες και ανθώπους. Η παρουσίαση του περιστατικού στο συνέδριο έγινε με τη μορφή εργασίας με θέμα: ''ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΕΝΔΟΚΥΣΤΙΚΟ Η ΕΓΚΑΨΩΜΕΝΟ ΘΗΛΩΔΕΣ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΜΑΣΤΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ'' η οποία απέσπασε έπαινο ως δεύτερη καλύτερη εργασία από την επιστημονική επιτροπή.

Δείτε τι δήλωσε η Γενική Χειρουργός, Αντισυνταγματάρχης Ι. Κωνσταντιάδου στο βίντεο του kranosr που ακολουθεί: http://kranosgr.blogspot.gr/2016/11/blog-post_70.html

2 comments :

  1. Anonymous8/11/16 01:18

    Θα μου επιτρέψει το ιστολόγιό ΙΣΧΥΣ να αφαιρέσω τα εισαγωγικά από το ''στρατιωτικός'' όσον αφορά τους στρατιωτικούς ιατρούς, όχι για την συγκεκριμένη κυρία και ομοίους της αλλά για κάποιους άλλους ελάχιστους στρατιωτικούς ιατρούς που γνωρίζω, και οι οποίοι και Ελληνική Πίστη έχουν,όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, και έναν καθημερινό αγώνα δίνουν χρόνια τώρα μέσα στο ένστολο και ''μάχιμο'' περιβάλλον τους, έναν μικρό,συνεχή, ταπεινό αγώνα εναντίον όλων αυτών των δημοκρατικών,ανθελλήνων ενστόλων...των επιγόνων του Μπονάνου...όπως έχω ξαναγράψει...και στην παρούσα φάση των υπηρετών των μπολσεβίκων και των εισβολέων-εποίκων.
    Αυτοί οι ελάχιστοι,τους οποίους γνωρίζω, και τις Επωμίδες τους τιμούν και η στελέχωσή τους στις Ε.Δ. δεν ήταν προϊόν κάποιας επαρχιώτικης ''κοινωνικής καταξίωσης΄΄ αλλά ηθική εντολή από τους γονείς και παππούδες τους.Ασφαλώς και δεν είναι οι μάχιμοι και οι ηγήτορες όπως το περιγράφει σε παλαιότερη ανάρτηση το ιστολόγιό σας...ούτε όμως,σε καμία περίπτωση, εξομοιώνονται με ''την ψηλοτάκουνη οικονομικό που θα θέλατε να σας διοικήσει'' όπως γράφατε παλαιότερα.
    Ασφαλώς και τα σώματα του Σ.Ξ.,και ειδικότερα το υγειονομικό-νομικό-οικονομικό, δεν διεκδικούν την ισοτιμία με τα όπλα...αλλά μία στοιχειώδη εκτίμηση τουλάχιστον από ομοϊδεάτες των...ελαχίστων.Εξάλλου σκοπός της δημιουργίας των συγκεκριμένων σωμάτων του Σ.Ξ. το 1970 ήταν η στρατικοποίηση της κοινωνίας στα πλαίσια της υγιούς ιδεολογίας...εκείνο τον καιρό.
    Και κάποια που ενδεχομένως δεν γνωρίζει το ιστολόγιό σας:
    1.Προβλέπεται ο βαθμός,υψηλόβαθμος,της κυρίας για την συγκεκριμένη μονάδα της Σ.Μ.Υ.;
    2.Ποιας σχολής είναι απόφοιτoς;
    ...σ'ευχαριστώ Φίλε...

    ReplyDelete
  2. ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ "ΙΣΧΥ" ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ. ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ..."ΠΡΟΒΛΗΜΑ" ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΘ'ΕΑΥΤΟΥΣ.

    ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ, Ο ΓΡΑΦΩΝ, ΕΓΩ, ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΗΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ (ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ.

    Ο ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ. ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΟΥΤΕ ΛΕΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ, ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ , ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΑΡΑ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.

    ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΤ/ΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ. (ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Κ.Λ.Π, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΞ/ΚΟΥ. ΣΚΩΠΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ή ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ).

    Υ.Γ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝ/ΧΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΞΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ.

    ReplyDelete