01/11/2016

ΗΠΑ: Το υψηλότερο «ανθρωπιστικό» βραβείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου δόθηκε στον φανατικό υποστηρικτή των αμβλώσεων και του τρανσεξουαλισμού, κυβερνήτη της Ν. Υόρκης Andrew Cuomo!

Με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βράβευσε το Τάγμα των «Αρχόντων» του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έναν από τους πιο διαβόητους υποστηρικτές της έκτρωσης, του "γάμου" των ομοφυλόφιλων ​​και των "τρανσέξουαλ τουαλετών" στα σχολεία, τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo (Αντριου Κουόμο). Η βράβευση έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στις 15 Οκτωβρίου στο New York Hilton, παρουσία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Για άλλη μια φορά, οι επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποδεικνύουν, με ένα «ανθρωπιστικό» βραβείο, ότι στην επιτακτική προσπάθειά τους να εγκριθούν από τον «Καίσαρα» δεν νοιάζονται για τους πιο ευάλωτους στην ανθρωπότητα. Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση του Cuomo στην υποστήριξη και την καταλυτική συμβολή του στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο νότιο Μανχάτταν, του μοναδικού τόπου λατρείας που καταστράφηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Η ιστοσελίδα των Αρχόντων εξηγεί ότι υπήρξε "ο άνθρωπος κλειδί" στη διαδικασία εξασφάλισης μιας συμφωνίας με την Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ για την ανοικοδόμηση και την ανάσταση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Παρεκκλησίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Η ειρωνεία είναι ότι ο Cuomo είναι φανερός υποστηρικτής τόσο των αμβλώσεων όσο και του τρανσεξουαλισμού.

Και όμως ο διοικητής του Τάγματος των «Αρχόντων», Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, εξύμνησε τον Cuomo ως «τον πιο άξιο για να λάβει το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Το βραβείο υποτίθεται δίνεται σε κάποιον που «έχει παραδειγματικά με συνέπεια, έργο και αφοσίωση ενδιαφερθεί για τα βασικά δικαιώματα και την θρησκευτική ελευθερία για όλους τους ανθρώπους». Αλήθεια; Το βραβείο υποτίθεται ότι δίνεται μόνο σε εκείνους που έχουν «αποδεδειγμένα Ορθόδοξο Χριστιανικό χαρακτήρα, οι οποίοι συμμορφώνονται πιστά στις διδασκαλίες του Χριστού και τα δόγματα, τους κανόνες, τη λατρεία, την πειθαρχία, και τις εγκυκλίους της Εκκλησίας». Αλήθεια; Με την απονομή του βραβείου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξήρε τον Cuomo, διακηρύσσοντας τον «ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!» Αν ο Δημήτριος ήταν πραγματικά πιστός στο Ευαγγέλιο του Χριστού, θα διακήρυττε τον Cuomo «Ανάξιο!» και θα τον καλούσε σε μετάνοια.


Πολλοί Ορθόδοξοι κληρικοί και λαϊκοί έχουν εγείρει τις έντονες ανησυχίες τους σχετικά με ηγέτες της Εκκλησίας που τιμούν κάποιον ο οποίος σε ολόκληρη την καριέρα του υπερασπίστηκε τη δολοφονία των μωρών στη μήτρα. 
«Δίνοντας ένα βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον Cuomo είναι σαν να δίνουμε ένα βραβείο υπεύθυνης μητρότητας στη Madonna», λέει ο πατέρας Johannes Jacobse του Αμερικανικού Ορθόδοξου Ινστιτούτου, χαριτολογώντας. «Ο Cuomo είναι ένας από τους πιο επιθετικούς υπερασπιστές των αμβλώσεων στον χώρο της πολιτικής σήμερα. Η υπεράσπιση της βιομηχανίας των αμβλώσεων από την πλευρά του είναι αμείλικτη».
«Είναι δουλοπρεπείς ή απλά θαμπωμένοι από ισχυρούς πολιτικούς; Είναι δύσκολο να πει κανείς, αλλά πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι εξοργισμένοι από αυτή τους τη δράση», λέει ο π. Jacobse στο LifeSiteNews. Ο Jacobse κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με το να δίνεται στον Cuomo το «ανθρωπιστικό βραβείο», μειώνεται η επιρροή της γνήσιας Ορθοδοξίας σε ολόκληρη την Αμερική.
Σχολιάζοντας τη φωτογραφία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου να δίνει στον Cuomo το βραβείο, ο ορθόδοξος blogger Γιώργος Μιχαλόπουλος στο blog του ‘monomakhos’ σημείωσε, «Είναι αυτό χριστιανική μαρτυρία; Μήπως θα βλέπαμε τον Ιωάννη τον Βαπτιστή να στέκεται έτσι μπροστά στον Ηρώδη; Ή τον προφήτη Ηλία στον βασιλιά Αχαάβ;»
Ένας σχολιαστής, ονόματι Peter A. Papoutsis το ονόμασε αυτό «προδοσία του Ευαγγελίου».
«Χρειαζόμαστε άνδρες πίστης που δεν θα φοβηθούν να αντισταθούν στο κακό, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν όχι μόνο το θρόνο τους, αλλά και τη ζωή τους», έγραψε ένας άλλος, ονόματι Dino.
Ένας άλλος ονόματι John Kal, ήταν πιο καυστικός: «Σιγά μην τους ενδιαφέρει το Ευαγγέλιο και ο Χριστός. Αυτοί έχουν άλλη ατζέντα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά».

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (δες κι εδώ, κι εδώ)

No comments :

Post a Comment