06/10/2016

Επόμενο βήμα έκανε ο Ερντογάν με έκδοση NOTAM και NAVTEX…

Πιστή σε όσα διακήρυξε τις περασμένες μέρες η Τουρκία δια του Ερντογάν, πέρασε άμεσα στο επόμενο βήμα κι ενώ ο Πάνος Καμμένος παρακολουθούσε τις εξελίξεις της εθνικής διακλαδικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» από τη Χίο, προχωρούσαν σε αμφισβήτηση της νομιμότητας διεξαγωγής ασκήσεων εκεί και αλλού, δια της απόπειρας δέσμευσης περιοχών, κυρίως όμως θέτοντας θέμα αποστρατικοποίησης νήσων (αναφορά σε Ψαρά και Χίο) και αποκοπής τους τόσο μεταξύ τους (Χίος, Άγιος Ευστράτιος και Ικαρία) όσο και με τον εθνικό ηπειρωτικό κορμό. Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 9.00 π.μ. εξεδόθη η ΝΟΤΑΜ A4371/16 με την οποία η Ελλάδα κατηγορείται για μια ακόμη φορά για την συμφωνία  αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπως αυτή προκύπτει από την Απόφαση των Έξι Δυνάμεων το 1914 και του παραρτήματος που αφορά τα Στενά της Συνθήκης της Λωζάνης και της Ειρηνευτικής Συνθήκης των Παρισίων 1947. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) απάντησε με τη ΝΟΤΑΜ Α2168/16, όπου χαρακτηρίζει ως «άκυρες» τους τουρκικούς ισχυρισμούς και υπενθυμίζει προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι την ευθύνη για την περιοχή που αφορά στο FIR Αθηνών είναι η ελληνική ΥΠΑ. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα διεξαγωγής ασκήσεων στην περιοχή. Φυσικά, οι τουρκικές ενέργειες δεν θα μπορούσαν παρά να συμπεριλάβουν και τα ύδατα του Αιγαίου, καθώς εξέδωσε και τη NAVTEX 626/16 με την οποία δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για τη διεξαγωγή ασκήσεων το διήμερο 11-12 Οκτωβρίου. Είναι η γνωστή απόπειρα αποκοπής των νήσων του Αιγαίου από τον ηπειρωτικό κορμό.

Ετοιμαστείτε για την επίδειξη «στρατηγικής ψυχραιμίας»…

http://www.defence-point.gr/news/?p=162296

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ.... ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΗΔΗ ΑΠΟ 1/11. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ; ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ  ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΟΛΑ. 

1 comment :

  1. Anonymous6/10/16 21:26

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ "ΚΑΚΑΛΑ" ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ.!!

    ΤΕΛΗ ΤΟΥ 1983 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΥΚΝΩΣΑΒ ΑΠΟΤΟΜΑ...ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ Η ΛΗΜΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕ Η 130 Σ.Μ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ readiness 5΄ ΣΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΑΝΑΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ....Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΠΕΡΙΜΕΝΗΣ...ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ Phantom ΣΕ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΝ.!!ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΧΘΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΑ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ,ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ....Ο ΜΙΧΑΗΛ ΠΕΡΙΜΕΝΗΣ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ:"αν το φέρετε πάνω από τη Λήμνο αναλαμβάνω εγώ, το ρίχνει και μπατζής με ένα 50άρι"
    ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;)ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΕΒΙΩΣΕ....Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete