16/10/2016

Ρωσσία: Αρμάδα πολεμικών στην μεσόγειο - Αλεξιπτωτιστές στην Αίγυπτο για άσκηση.

Νηοπομπή πολεμικών πλοίων του Βορείου Στόλου της Ρωσίας, με επικεφαλή το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» και το πυρηνικό αντιτορπιλικό «Πέτρος ο Μέγας», έβαλε πλώρη προς τη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Βορείου Στόλου. Η ανακοίνωση σημειώνει ότι ο ομάδα αυτή των πλοίων αποτελείται από το πυρηνοκίνητο αντιτορπιλικό «Πέτρος ο Μέγας», το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο «Σεβερομόρσκ», το «Αντιναύαρχος Κουλάκοφ» και σκάφη υποστήριξης. Η εντολή για τον προορισμό προς τη Μεσόγειο Θάλασσα δόθηκε από το υπουργείο Άμυνας με σκοπό «να δοθεί παρουσία του Στόλου σε σημαντικές περιοχές των θαλασσών, με ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια». Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» [Адмирал Кузнецов] διαθέτει αεροσκάφη Su-33 και Su- 27 καθώς και Ka-27/ Ka29. Έχει σύγχρονα πυραυλικά συστήματα. Το μήκος για την απογείωση και την προσγείωση των αεροσκαφών είναι 306 μέτρα και πλάτος 75 μέτρα. Το πλοίο έχει αυτονομία για 8417 μίλια (πάνω από 15.000 χιλιόμετρα), πλήρωμα 1960 άτομα, μεταξύ των οποίων 518 αξιωματικοί και 210 υπαξιωματικοί. 

Περισσότεροι από 200 Ρώσοι στρατιώτες έφθασαν στην Αίγυπτο για να συμμετάσχουν στις ρωσο-αιγυπτιακές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις «Υπερασπιστές της Φιλίας» [‘Защитники дружбы’], ανακοίνωσε το Σάββατο το Γραφείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πέντε αεροσκάφη Il-76MD με 200 Ρώσους στρατιώτες των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έφθασε στην αφρικανική χώρα. Οι κοινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις Ρώσων και Αιγυπτίων διεξάγονται κατά το διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου, όχι μακριά από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπως σημειώνει το πρακτορείο Interfax.ru,

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Τα πλοία πρόκειται να περάσουν από τα Στενά (Μάγχη) και σε εκείνο το σημείο θα παιχτεί ένα κρυφτό ανάμεσα στα ρωσικά πλοία και τις μονάδες παρακολούθησης των Άγγλων που θα διαθέσουν ένα C130, ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και πολεμικά αεροσκάφη (ΑΜΠΕ)

No comments :

Post a Comment