26/10/2016

Γαλλία: Παρατείνει χρονικά την παραμονή του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου, «Σαρλ ντε Γκολ» στην περιοχή - Το ΝΑΤΟ θα σταθμεύσει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα της Ρωσίας

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Inherent Resolve» το ΓΑλλικο αεροπλανοφόρο θα παραμείνει στην  περιοχή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Την απόφαση έλαβε το γαλλικό Συμβούλιο Άμυνας που συνεδρίασε σήμερα, για να εξετάσει την εξέλιξη στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης και τις ανάγκες που έχουν ανακύψει, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η αποχώρησή του από την περιοχή στα μέσα του τρέχοντος μηνός. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο της Ευρώπης, το οποίο έχει πλήρωμα 2.000 περίπου ατόμων με τεράστια ισχύ πυρός και φέροντας 24 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale, δύο αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης και ελέγχου τύπου Hawkeye, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας Atlantique 2 και τέσσερα ελικόπτερα.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ψυχολογικός πόλεμος χωρίς νόημα με τον ρωσικό ανεφοδιασμό

Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει περίπου 4.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του, μετά τον Ψυχρό Πόλεμο! Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ‘Independent’ δεν υπάρχει τέλος στον ορίζοντα, στη σημερινή διαμάχη μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης. Η Στρατιωτική Συμμαχία ήρθε σε επικοινωνία με τους συμμάχους την Τετάρτη για να ζητήσει δεσμεύσεις, ώστε να στείλουν τις δυνάμεις τους στις χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Πολωνίας από τις αρχές του επόμενου έτους. Η Ρωσία έχει προβεί σε ανακατατάξεις τις τελευταίες εβδομάδες με την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων στο θύλακα του Καλλίνιγκραντ, σύνορα με την Πολωνία και την αποστολή ναυτικής μοίρας στην ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας τον περίπλου των ευρωπαϊκών ακτών προς την κατεύθυνση αυτή. Η τακτική του ΝΑΤΟ φαίνεται να έχει σπείρει διχόνοια μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ, μετά τη συμφωνία της Ισπανίας να ανεφοδιάζει με καύσιμα το ρωσικό στόλο στη βόρεια αφρικανική βάση της Θέουτα. Αυτό γίνεται παρά το ότι η Ισπανία είναι έχει υπογράψει δήλωση της ΕΕ για καταδίκη των ενεργειών της Ρωσίας στη Συρία. Η απάντηση του ΝΑΤΟ, προέρχεται εν μέρει από το αποτέλεσμα της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014, καθώς και μια προσπάθειά της να καθησυχάσει πρώην σοβιετικά κράτη της ανατολικής Ευρώπης, να μην φοβούνται ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια τακτική και πάλι. Σύμφωνα με το πρόσφατο νατοϊκό σχεδιασμό, τέσσερις ομάδες μάχης θα σταθμεύουν στην Πολωνία, τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Λετονία, με δυνάμεις που κυμαίνονται από θωρακισμένο πεζικό έως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Επικεφαλής των ομάδων αυτών θα είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο και το ΝΑΤΟ ψάχνει τώρα δυνάμεις από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Δανία, γράφει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

Η Ελλάδα δεν συμμετέχει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αντιθέτως γειτονικές μας χώρες όπως η Αλβανία, η Ιταλία και η Σλοβενία δέχτηκαν να στείλουν δυνάμεις. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημαντική συνεισφορά των συμμάχων του ΝΑΤΟ στην ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία.Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγο μετά την πρώτη ημέρα της Συνόδου υπουργών άμυνας της συμμαχίας,είπε ότι «ανησυχούμε για τη συμπεριφορά της Ρωσίας, όμως ο διάλογος είναι πολύ πιο σημαντικός όταν υπάρχουν εντάσεις».Ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν ως τις αρχές του 2017, τέσσερις αμυντικοί σχηματισμοί υπό τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τον Καναδά και εξέφρασε την ικανοποίησή του που πολλοί σύμμαχοι επιβεβαίωσαν σήμερα τη συνεισφορά τους. Συγκεκριμένα, η Αλβανία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Σλοβενία θα συμμετέχουν στον αμυντικό σχηματισμό υπό τον Καναδά στα σύνορα της Λετονίας. Στο δεύτερο αμυντικό σχηματισμό υπό τη Γερμανία στα σύνορα της Λιθουανίας θα συμμετέχουν το Βέλγιο, η Κροατία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Νορβηγία. Ο τρίτος αμυντικός σχηματισμός θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Εσθονίας υπό τη Βρετανία με τη συμμετοχή της Δανίας και της Γαλλίας και ο τέταρτος στα σύνορα με την Πολωνία, υπό τις ΗΠΑ με τη συμμετοχή της Ρουμανίας και της Βρετανίας.Εξάλλου, ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι οι υπουργοί Άμυνας συζήτησαν την πρόοδο σχετικά με την ενίσχυση της νατοϊκής παρουσίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σε στεριά, αέρα και θάλασσα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αρκετά κράτη-μέλη εξέφρασαν τη βούληση να συνεισφέρουν με δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα, εκ των οποίων ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ.Τέλος, οι υπουργοί Άμυνας συζήτησαν για τις δραστηριότητες της Ρωσίας κοντά στα νατοϊκά σύνορα, την άμυνα στον κυβερνοχώρο και τη διοικητική δομή του ΝΑΤΟ.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Washington is Quietly Reinforcing Europe’s Northern Flank
Στρατεύματα από Αλβανία, Ιταλία, Πολωνία και Σλοβενία πηγαίνουν στη Λετονία

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ = ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΜΠΛΟΚΗΣ = ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ

The U.S. announced it will send troops, tanks, and artillery to Poland and the U.K. announced it will send planes to Romania in what is being called the largest addition of NATO forces on the Russian border since the Cold War. These forces will join those of other NATO countries including Germany and Canada. It is hoped the increase in NATO forces will deter Russia from encroaching on other former Soviet territories as it did in Ukraine in 2014.
The Cipher Take: In addition to deterrence, these deployments are also intended to shore up confidence in Article 5, the section of the NATO treaty codifying that an attack on one member state is an attack on all. Moreover, the UK wishes to demonstrate that its impending departure from the EU does not mean a departure from NATO. It remains to be seen if NATO countries increase military spending to meet the target two percent of GDP – the real indicator, according to experts, of how serious the shared commitment really is.

No comments :

Post a Comment