7.10.16

Ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων:
Εκφράζει την πεποίθησή της, ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει δεκτό το αίτημα των Δικαστικών Ενώσεων, για πραγματοποίηση συνάντησης, το οποίο και έχει υποβληθεί από τον Απρίλιο του 2016. Οι δικαστικές ενώσεις είναι κατά το Σύνταγμα οι μόνες αρμόδιες να εκφράζουν αυθεντικά τη βούληση και τις θέσεις των συναδέλφων τους.
Επισημαίνει, ότι σύμφωνα με αμετάκλητες αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 του Συντάγματος, το οποίο αποτελείται κατά πλειοψηφία 2/3 από μη δικαστές, έχουν κριθεί τόσο τα ουσιαστικά όσο και τα τυπικά θέματα διάρθρωσης του δικαστικού μισθολογίου. Συνεπώς κάθε προσπάθεια δήθεν «εξορθολογισμού» του, η οποία θα έρχεται σε αντίθεση προς τις ανωτέρω αποφάσεις, θα επιφέρει ρήγμα στο ισότιμο και ισόκυρο των εξουσιών και τελικά θα πλήξει βάναυσα την λειτουργία του κράτους δικαίου. 
Τονίζουμε ότι έννοιες όπως «προσωπική διαφορά», «μισθολογικό κλιμάκιο», «ειδικό επίδομα θέσης ευθύνης» στην κορυφή της πυραμίδας της Δικαιοσύνης, που δεν υπήρξαν ποτέ αιτήματα των Δικαστικών Ενώσεων, θα δημιουργήσουν ανεπίτρεπτα Δικαστές δύο κατηγοριών. Οι έννοιες αυτές είναι εντελώς ξένες προς τη φύση του Δικαστικού Λειτουργήματος, τη συνταγματικά κατοχυρωμένη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία του δικαστικού λειτουργού και έρχονται σε ευθεία αντίθεση προς βασικές συνταγματικές αρχές. Κάθε Δικαστής ανεξάρτητα από το βαθμό που κατέχει χειρίζεται «πολύ κρίσιμα ζητήματα» που αφορούν τη συνταγματική νομιμότητα, την ελευθερία, την τιμή και την περιουσία των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΧΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ (ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 50 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ. ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΑΣ, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΦΕΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΚΑΤΕ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ, ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ, ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΣ, ΔΙΑΒΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΕΣ. ΑΤΟΜΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΣΑΣ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ) ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΑΚΟΜΗ Η ΦΥΣΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ). ΕΧΕΤΕ ΔΕ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ. ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΑΝ ΠΟΤΕ, (ΟΠΟΤΕ) ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.

1 comment :

Anonymous said...

Τα μνημόνια τα κατάπιαν αντί να τα κηρύξουν αντισυνταγματικά ...
Τον νόμο περί ευθύνης υπουργών τον έκαναν γαργάρα ...
Οι αυτοκτονίες 20.000 Ελλήνων δεν τους συγκίνησαν να ψάξουν τους ηθικούς αυτουργούς...
Τις λίστες με τα κλεμμένα δις που κατακλύζουν τις ξένες τράπεζες δεν τις ψάχνουν...
Τα εγκλήματα του χρηματιστηρίου, των εξοπλισμών, των αποθεματικών των ταμείων που χαθήκανε δεν τους αγγίζουν...
Η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το ξεπούλημα της χώρας που κατάντησε αποικία χώρος δεν τους ενδιαφέρει...
Ανδρείκελα...